Sadržaj s oznakom: Majka Elvira

Ovih dana, monsinjor Cristiano Bodo, podsjetio se sestre Elvire pismom:

Više od pet tisuća ljudi prisustvovalo je na ispraćaju Majke Elvire Petrozzi, utemeljiteljice zajednice Cenacolo iz Saluzza, koja je umrla prošle srijede, 2. kolovoza, u 86. godini života.

Poznati hrvatski reper Marin Ivanović Stoka oprostio se na društvenim mrežama od Majke Elvire koja je jučer preminula u 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji Zajednice Cenacolo.

Rođenje u Nebu Majke Elvire

Zajednica Cenacolo na svojim društvenim mrežama objavila je danas da je njihova osnivačica časna sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira, u dobi od 86 godina blago preminula u Gospodinu u četvrtak 3. kolovoza 2023. u 3.50 sati.

Budući da se zdravstveno stanje Majke Elvire pogoršalo, bratovštine Zajednice Cenacolo u Hrvatskoj odlučile su otvoriti svoje kapelice kako bi molili i zahvaljivali za sve što su prilimili od svoje osnivačice i duhovne majke.

Misija je jedan put, to je kada se izađe iz samoga sebe.

Pokušajmo se tijekom ove Korizme odreći utrke za užicima jer oni prođu za tren, a mi imamo pravo na pravu životnu radost.

Časna sestra Elvira u ljeto 1983. godine napušta sigurnost samostana u Torinu kako bi u ruševnoj kući započela živjeti s mladima s ulice.

Kako je lijepo zatvoriti godinu s Tobom i moći otvoriti novu uz Tebe. S Tobom…da, to je ono što mijenja i čini novim sve stvari.

Gospa nas je pozvala u Međugorje, u svoju blagoslovljenu zemlju, zajedno sa puno djece, adolescenata i obitelji. Marijo, hvala ti!

Ono što svatko od nas traži je pravo prijateljstvo: istina, iskrenost i ljubav.

Objavljeno u Meditacije | 21.4.2018.

Dobro jutro moj živote!

Moramo se ujutro probuditi govoreći si:

Svetost je jedan hod, to je dinamičan život koji donosi konkretne plodove, koji postaje ljubav, predanje, „gubljenje“ vlastitog života da bi drugi mogli upoznati Božju ljubav.

Osluhnite glas Božji koji vas upravo obnavlja...

Objavljeno u Duhovni kutak | 9.2.2017.

Svetost je tvoj život

Svetost je tvoj život, koji je proživljen u istini: jednostavan, čist, radostan.

Stranica 1 od 2