Majka Elvira: Istinit život se ostvaruje preko malih stvari

Ono što svatko od nas traži je pravo prijateljstvo: istina, iskrenost i ljubav.

Sam Gospodin nam je dao nostalgiju za zajedništvom, međusobnim prijateljstvom. On nam je ostavio nostalgiju za dobrim, za razumijevanjem, da znamo voljeti, oprostiti, ponovno započeti u radosti.

Lijepi život, istinit život se ostvaruje preko malih stvari. Naši momci su sretni upravo zato jer otkrivaju da su dobri. A svatko je od nas dobio veličanstven dar, savjest koja nam govori istinu. Čak i kada smo zlobni, možemo to popraviti, savjest nam govori kako to napraviti: tražeći oprost! Svi griješe i to je prirodno, ali se ne trebamo “duriti”, prikrivati ljutnju, bijes, osvetu.

U našoj Zajednici si želimo dobro, a to radimo preko naših slabosti, jer svi griješe i nitko nije ovlašten da upire prstom. Kada dođemo u Cenacolo, dijelimo međusobno, ne gledamo tko je bolji, tko inteligentniji, tko radi više... dijelimo ono što nas ponižava, naše pogreške, naša siromaštva, naše propuste i puštamo da nas Bog podigne, da nam oprašta i sjedinjuje, čineći od nas Svoju obitelj.

Koliko su puta trpjeli naši mladi zbog izdaje, koliko su skrivenih suza isplakali: tamo su se rodili strahovi, nijemost, samoća, sramežljivost. Da bi mladi postali sretni dovoljno je da susretnu ono što doista traže: mir, istinu bez maski, snagu da žive dobro, ponizno, uzajamno strpljenje, da znaju oprostiti... jednom riječju: kršćanski život.

Naši mladi su u Zajednici imali iskustvo što znači marljivo raditi, što je Božje milosrđe, ljubav, pravo međusobno prijateljstvo, poštovanje. Upoznali su se, pomagali si, vidjeli su da život nije samo ono što su prije živjeli, upoznali su momke koji su poput njih, koji su im željeli dobro bez interesa, koji su se međusobno ispravljali, koji su bili čak i tjeskobni kako ne bi ugrozili život brata, borili se pod svaku cijenu da se ne vrati u tamnu prošlost. Sve je to prijateljstvo! A možda čak i bez razmišljanja, u njima je rođena ljubav prema životu: misleći na druge, Bog im je darovao novu ljubav prema životu.

Stoga učimo od mladih da naše pravo dobro, naša sreća nije trka za „uspjehom“, nego biti braća, sestre, vjerni prijatelji, bez ambicija da stignemo tko zna gdje, a u dubini, sami! Sreća je rođena iz jednostavnih stvari, malenih, koje čine dobro našem srcu.

Majka Elvira

Označeno u