Sadržaj s oznakom: Zajednica Cenacolo

Rođenje u Nebu Majke Elvire

Zajednica Cenacolo na svojim društvenim mrežama objavila je danas da je njihova osnivačica časna sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira, u dobi od 86 godina blago preminula u Gospodinu u četvrtak 3. kolovoza 2023. u 3.50 sati.

Budući da se zdravstveno stanje Majke Elvire pogoršalo, bratovštine Zajednice Cenacolo u Hrvatskoj odlučile su otvoriti svoje kapelice kako bi molili i zahvaljivali za sve što su prilimili od svoje osnivačice i duhovne majke.

Veliki međunarodni susret vjere, slavlja i zahvalnosti Bogu za dar života u sjećanje na rođenje Zajednice Cenacolo.

Objavljeno u Cenacolo | 8.6.2023.

Cenacolo

U ovim našim krajevima Zajednica Cenacolo najčešće se spominje u dva konteksta: kad se govori o organiziranju Živih jaslica kroz božićne i novogodišnje blagdane, te u kontekstu Mladifesta u sklopu čijeg se programa izvodi njihov recital: „Iz tame u svijetlo“.

U subotu 13. svibnja 2023. u 20, 30 sati u dvorani muške kuće Zajednice Cenacolo u Bijakovićima, održat će se predstava talijanskog glumca Pietra Sarubbia: „Slijedi me, od danas se zoveš Petar“. Predstava je na talijanskom jeziku, a ulaz je slobodan.

Ispričat ću vam još samo jedno čudo iz našega života.

Na svetkovinu Svih svetih, ženska bratovština Zajednice Cenacolo „POLJE RADOSTI“ proslavila je 20 godina od svog otvaranja.

Dana 16. srpnja, 1983, na blagdan Gospe od Karmela, Majka Elvira uspinjala se uz saluzzeško brdo, sa ključevima onoga što je kasnije postala Matična kuća zajednice Cenacolo. Taj dan se slavi kao rođendan Zajednice i od 1993. godine se obilježava kao „Festival Života“ (Festa della vita)

Prvi susret  vlč. Ivana Jurića sa zajednicom Cenacolo bio je prije dvadesetak godina, točnije one godine kada je Zajednica zaživjela u Istri u Novigradu. Ovo je njegovo svjedočanstvo ...

Zahvalan sam Stvoritelju za život koji mi je darovao i za priliku da mogu posvjedočiti ono što nosim u srcu. Zovem se Jakov i imam 23 godine. Rođen sam u…

U video-zapisu poslušajte predivnu pjesmu posvećenu našem fra Slavku Barbariću.

Već godinama članovi međugorskog Cenacola prirede uprizorenje Živih jaslice ispred župne crkve Sv. Jakova u Međugorju.

Objavljeno u Medjugorje | 17.12.2019.

Žive jaslice u Međugorju

Uprizorenje živih jaslica postalo je već uobičajeni dio božićnog i novogodišnjeg programa u Međugorju, koje dođu posjetiti ne samo hodočasnici nego i mnogobrojni stanovnici okolnih mjesta.

U emisiji Zrcalo, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi Marija Dugandžić gost je bio Marko Tominić.

U emisiji Zrcalo, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorja, a koju uređuje Marija Dugandžić, gost je bio Josip Grgić.

Stranica 1 od 3