Sadržaj s oznakom: Zajednica Cenacolo

Veliki međunarodni susret vjere, slavlja i zahvalnosti Bogu za dar života u sjećanje na rođenje Zajednice Cenacolo.

Objavljeno u Cenacolo | 8.6.2022.

Cenacolo

U ovim našim krajevima Zajednica Cenacolo najčešće se spominje u dva konteksta: kad se govori o organiziranju Živih jaslica kroz božićne i novogodišnje blagdane, te u kontekstu Mladifesta u sklopu čijeg se programa izvodi njihov recital: „Iz tame u svijetlo“.

Ispričat ću vam još samo jedno čudo iz našega života.

Na svetkovinu Svih svetih, ženska bratovština Zajednice Cenacolo „POLJE RADOSTI“ proslavila je 20 godina od svog otvaranja.

Dana 16. srpnja, 1983, na blagdan Gospe od Karmela, Majka Elvira uspinjala se uz saluzzeško brdo, sa ključevima onoga što je kasnije postala Matična kuća zajednice Cenacolo. Taj dan se slavi kao rođendan Zajednice i od 1993. godine se obilježava kao „Festival Života“ (Festa della vita)

Prvi susret  vlč. Ivana Jurića sa zajednicom Cenacolo bio je prije dvadesetak godina, točnije one godine kada je Zajednica zaživjela u Istri u Novigradu. Ovo je njegovo svjedočanstvo ...

Zahvalan sam Stvoritelju za život koji mi je darovao i za priliku da mogu posvjedočiti ono što nosim u srcu. Zovem se Jakov i imam 23 godine. Rođen sam u…

U video-zapisu poslušajte predivnu pjesmu posvećenu našem fra Slavku Barbariću.

Već godinama članovi međugorskog Cenacola prirede uprizorenje Živih jaslice ispred župne crkve Sv. Jakova u Međugorju.

Objavljeno u Medjugorje | 17.12.2019.

Žive jaslice u Međugorju

Uprizorenje živih jaslica postalo je već uobičajeni dio božićnog i novogodišnjeg programa u Međugorju, koje dođu posjetiti ne samo hodočasnici nego i mnogobrojni stanovnici okolnih mjesta.

U emisiji Zrcalo, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi Marija Dugandžić gost je bio Marko Tominić.

U emisiji Zrcalo, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorja, a koju uređuje Marija Dugandžić, gost je bio Josip Grgić.

U vremenu u kojem živimo danas dominira hedonistička orijentacija prema životu u kojoj je važna ugoda, opuštanje, užitak na svaki način te bijeg od obveza, posla, svakodnevnice i teškoća.

Blagdan Nevine dječice, 28. prosinca 2018. kao i svake godine u Međugorju, bio je u znaku djeteta.

Članovi međugorskog Cenacola večeras su uprizorili žive jaslice ispred župne crkve Sv. Jakova u Međugorju.

Nakon 18 godina ovisnosti, upao sam u tešku i opasnu situaciju.

Stranica 1 od 3