Fra Mario Knezović: Dežulović pljuvač ili novinar godine?

“Jeste li vi dobro čuli i razumjeli kako je, na svjetski dan slobode medija (slobode novinara), za novinara godine u Hrvatskoj proglašen nitko drugi nego Boris Dežulović”, zapitao se uvodno dr. fra Marijo Knezović u svom osvrtu na proglašenje Borisa Dežulovića novinarom godine, a kao razlog naveli su i uvredljiv tekst o Vukovaru.

“Mislio sam da se nagrada dodjeljivala po kriteriju tko će gušće i dalje pljunuti!? Po tome kriteriju je sigurno najbolji Dežulović. On je pljunuo od Splita do Vukovara. On je sve popljuvao što su vrednote domoljubne i duhovne. Noam Chomsky je govoreći o manipulaciju kazao kako je projekt veličati glupost. U pravu je bio. Proglasiti Dežulovića novinarom godine je baš veličanje gluposti. Tu nagradu mu je udijelilo Hrvatsko novinarsko društvo. Ono niti je hrvatsko, niti je novinarsko niti društvo. To je jednoumna propaganda lijevo-liberalna skupina promicatelja mržnje. Kad je Dežulović novinar godine onda nam je jasno u kakvoj medijskoj „banani“ živimo. Dežulovićeva nagrada je poruka drugima: pljujte, mrzite, širite propagandu protiv domovinskih i vjerskih vrednota i eto vas na tronu. Naravno, ničim ne treba sporiti slobodu pisanja, pa i Dežulovića, ali nagrađivati mržnju je idiotizam”, zaključno ističe fra Mario Knezović.

Novinari Pupovčevih Novosti dobili dvije nagrade

Podsjetimo, u Novinarskom domu u Zagrebu dodijeljene su u utorak novinarske nagrade Hrvatskog novinarskog društva za radove objavljene u 2021. godini. Dodijeljene su u devet kategorija.
Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, Novinarom godine za 2021. proglašen je Boris Dežulović, koji piše za Pupovčeve Novosti. Zanimljivo, još je jednu nagradu HND dodijelio novinarki SNV-ovog tjednika. Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobila je Tamara Opačić, koju je javnost prijašnjih godina imala upoznati kao autoricu kontroverznih Biltena Srpskog narodnog vijeća kojem je na čelu Milorad Pupovac, koalicijski partner Andreja Plenkovića.

Označeno u