Pater Mandurić objasnio što je kuga demokracije: Zar to nije ludo?

Pater Ivan Ike Mandurić izrazio je nezadovoljstvo izbornim rezultatima u Zagrebu, gdje je su Tomislav Tomašević i platforma Možemo uvjerljivo pobijedili.

Pater Mandurić Tomaševićev uspjeh vidi u slaboj izlaznosti birača na birališta koju naziva "kugom demokracije".

"Slaba izlaznost birača, čak i u Zagrebu, kuga je demokracije u Hrvatskoj. Tako, Tomašević tek s podrškom od 14,5 posto građana osvaja 45 posto glasova. Zar nije ludo? Dakle, točno svaki sedmi građanin je bio dostatan da se preuzme zamalo apsolutna vlast u gradu. Jer u tome nije sudjelovalo 2/3 Zagrepčana. U nekim mjestima u Hrvatskoj je i daleko gore.

Kako vratiti demokraciju? Kako popularizirati izbore, učiniti ih omiljenim sportom, posvijetiti osjećaj za dužnost? Mora biti načina, jer svakome je, ako ništa drugo, stalo barem do njega samoga i do njegovoga boljeg života. Pitanje i provokacija za dugo domišljanje... možda osobito za mlade?", napisao je  pater na što su se nadovezali brojni čitatelji:  "Znam da je u Australiji novčana kazna ako ne glasaš....pa mogli bi i ovdje np.1000kn pa ko voli nek izvoli", bio je jedan od komentara s kojim su se mnogi složili.

Popularni pjevač duhovne glazbe Alan Hržica također se osvrnuo u komentarima i napisao kako bi trebalo omogućiti digitalno glasanje.