Bestseler Jordana Petersona najprodavaniji na Interliberu

U samo mjesec dana od početka prodaje u Hrvatskoj svjetski bestseler Jordana Petersona "12 pravila za život" tiskan je u ukupnoj nakladi od 11 000 primjeraka, a na Interliberu je bio najprodavanija knjiga, s prodajom većom od 1 400 primjeraka.

Svjetski bestseler 12 pravila za život uglednoga kliničkog psihologa dr. Jordana Petersona – po mnogima najutjecajnijeg javnog intelektualca našega doba – privukao je i u Hrvatskoj tisuće čitatelja i postao izniman izdavački hit. Hrvatsko izdanje ove knjige, objavljeno 23. listopada u nakladi Verbuma, već je prvih tjedana prodaje zbog iznimno velike potražnje dvaput dostiskivano te je u samo mjesec dana dosegnulo ukupnu nakladu od 11 000 primjeraka.

Koliko je zanimanje za ovo knjigu među domaćim čitateljima govori i podatak da je upravo 12 pravila za život bila daleko najprodavanija knjiga ovogodišnjeg Interlibera, s fascinantnom brojkom od više od 1 400 primjeraka prodanih na tom poznatom sajmu knjige.

U svojoj knjizi Jordan Peterson nudi 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koja će svakome pomoći da dovede svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red i to ne pomoću površnih instant rješenja, nego usvajanjem bitnih istina zajedničkih svim ljudima. Na najteža životna pitanja, kao i ona o smislu i sreći života, Peterson odgovara izravno i sveobuhvatno, pišući na dojmljiv i jednostavan način, s puno humora i s mnoštvom konkretnih primjera. Sve to ovu knjigu čini privlačnom i edukativnom tako da 12 pravila za život sa zanimanjem čita najširi krug ljudi.

„Na Interliberu sudjelujemo već 15 godina, ali nikada nismo doživjeli ovako velik interes za jednu knjigu kao što se to događa s bestselerom 12 pravila za život. Osim toga posljednji rezultati prodaje Petersonove knjige u našim knjižarama, kao i u knjižarama naših partnera, pokazuju da zanimanje za nju i dalje raste. Razloge uspjeha ove knjige vidimo u tome što ona ljudima svih generacija i svjetonazora vrlo konkretno pomaže da preuzmu odgovornost za vlastiti život i učine ga smislenijim i boljim. Budući da se radi o iznimno korisnoj ipoticajnoj knjizi utemeljenoj na izvrsnom spoju bogate zapadne baštine, suvremene znanosti i dugogodišnjeg Petersonova iskustva u radu s ljudima, njegova knjiga 12 pravila za život sigurno će biti hit i u razdoblju koje slijedi, kao i jedan od najpoželjnijih božićnih darova“, istaknuo je mr. sc. Petar Balta, glavni urednik Verbuma.