Božićni broj revije Svjetlo riječi

Iz tiska je izišlo božićno izdanje revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Božić: Susret Boga i čovjeka”.

Kao jedan od najradosnijih kršćanskih blagdana, Božić je, uz sve ostale značajke, posebno i blagdan blizine: kako između Boga i čovjeka tako i između ljudi – posebno u obiteljskom okruženju. Za vrijeme tih blagdanskih dana, napuštajući svakodnevnu trku i stres, stvaramo prostor i vrijeme za druge: doživljavamo ponovno važnost susreta kako s drugim ljudima tako i s Bogom koji se na jedinstven način u Isusu iz Nazareta susreo s čovjekom.

Temu ovog susreta u reviji razrađuje izv. prof. dr. sc. s. Silvana Fužinato, dok prof. dr. Snježana Šušnjara u okviru svoje stalne rubrike piše o Božiću kao prilici da ljubavlju prema bližnjemu pokažemo obzirnost, prijateljstvo, ljubaznost i poštivanje života.

Kao i ostala, i ovo izdanje revije skriva mnoge zanimljivosti pa vam preporučujemo sljedeće:
Ako vas zanima odakle su potekli običaji vezani za proslavu i doček Božića, pročitajte tekst Borisa Becka o adventskim običajima.

Ako se pitate koja bi mogla biti vaša sljedeća destinacija za putovanje, o marijanskom svetištu Gospe Lurdske u Francuskoj saznajte iz teksta fra Damira Pavića, a iz putopisa Dalibora Balliana ovoga puta otkrijte čari Sydneya – dragulja Australije.
Ako ste pak istinski ljubitelji pisane riječi i revija ne zasiti vaše čitalačke apetite, iz tekstova s. Elvire Lovrić i Ive Pranjkovića saznajte o spisateljskoj djelatnosti Juliena Greena i fra Mirka Šestića i među predstavljenim djelima ovih autora pronađite neko za sebe.

Osim navedenih tekstova revija sadržava i mnoge druge s područja vjere, društva i kulture kao i zabavne stranice ispunjene humorom, prijedlozima za zabavu i križaljkama te zanimljiv razgovor s filozofkinjom i bioetičarkom Marijom Selak Raspudić o biotehnologiji i nužnosti uspostavljanja ravnoteže između čovjekova duha i prirode u suvremenom življenju u kojem svakodnevno jačaju posthumanističke tendencije.

Predbožićno razdoblje je svakako prilika da se sadržajem revije približimo vrijednostima i toplini Božića zato svoj primjerak ovog božićnog broja revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu. Možete ga i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Posjetite web knjižaru Svjetla riječi i postanite dio ove velike obitelji: pretplatite se na digitalno ili tiskano izdanje i svakoga mjeseca čitajte o aktualnim temama s područja vjere, društva i kulture.

Širimo svjetlo.

Označeno u