Ljetni dvobroj revije Svjetlo riječi

Iz tiska je izašlo novo izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Hodočašće: Susret s Bogom”. Cilj je čitatelje potaknuti na promišljanje o hodočašću kao vjerskom, ali i društvenom pojmu.

Ipak, hodočašće je najprije duhovno putovanje svakoga tko se odluči na težak, ali važan hod u dubine vlastitoga duha – ustvari, to je hod duše prema Stvoritelju i svemu onome što je sveto.

O samom hodočašću pisao je Marijo Žunić koji je dao odgovore na pitanja gdje se u Svetom pismu spominju hodočašća te koji su motivi modernog čovjeka za hodočašćenje. Više o hodočašću u pučkoj tradiciji i svetištima u BiH pročitajte u tekstu Ane Papić.

Hodočastimo li mi danas ovim svijetom? Koga slijedimo i kako izgleda potraga za spokojem modernog čovjeka? – na razmišljanje o ovim pitanjima navest će vas kolumna prof. dr. Snježane Šušnjare, a magistra filozofije Maja Herman Duvel će vas podsjetiti na važnost kršćanskog odgoja i uloge obitelji u dječjoj percepciji pozitivnih životnih vrijednosti.

U ovom broju razgovarali smo s fra Karlom Lovrićem koji je hodočastio veliki broj marijanskih svetišta, a potom o njima izdao i knjigu. Čitajte o tome kako fra Karlo gleda na važnost vjerničkog čina hodočašća, kako se prikladno pripraviti za hodočašće te je li se, do danas, pristup hodočašću promijenio.

Ukoliko želite saznati što znači biti slobodno ljudsko biće,  kakav je odnos slobode i stvarnosti i kakva je naša odgovornost u kreiranju osobnih sloboda, pročitajte tekst dr. sc. fra Vilija Radmana. Ako tražite inspiraciju što čitati ovoga ljeta, posebnu pažnju obratite na nove tekstove Borisa Becka, Luka Paljetka i Ive Pranjkovića. Boris Beck piše o knjizi kojoj se stalno vraća, akademik Paljetak analizira djelo Maka Dizdara, dok jezikoslovac Ivo Pranjković piše o najpoznatijem djelu fra Martina Nedića.

A ukoliko ste osoba koja voli aktivnije provoditi svoje vrijeme, u reviji otkrijte koja mjesta možete posjetiti ovo ljeto: Dragica Zeljko Selak u svojoj reportaži piše o čarima otoka Visa, a Dalibor Ballian vam predstavlja Kupreška jezera.

Novi broj Svjetla riječi možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; a želite li postati dijelom velike obitelji Svjetla riječi, pretplatiti se možete na: https://knjizara.svjetlorijeci.ba/pretplata/.

Označeno u