Ljetni dvobroj revije Svjetlo riječi

Iz tiska je izišao novi broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Društvene mreže: Koliko znamo o njima?”

Živimo u umreženom svijetu: svojim sadržajima i mogućnostima internet je na različite načine oblikovao suvremeni život – možda i nepovratno promijenio. Jedan od sveprisutnih elemenata toga umreženog svijeta svakako su i društvene mreže. Ovaj fenomen može se promatrati iz različitih perspektiva, a jednu od njih nudi Monika Galić pišući o temi broja ne kroz prizmu negativnih utjecaja njihovog neselektivnog i neumjerenog korištenja već analizirajući pojavu društvenih mreža i kao koristan marketinški i društveni alat. Svoj pogled na lice i naličje korištenja društvenih mreža kroz svoje tekstove nude i Boris Beck i prof. dr. Snježana Šušnjara upozoravajući na čovjekovu opsjednutost medijima i duhovno osiromašenje kojem nas vode.

Ostati u dosluhu sa svojom duhovnošću u današnje vrijeme nije lagan zadatak. Dozvolite da vam i ovoga puta u tome pomognu i da vas inspiriraju tekstovi Stjepana Licea, dr. fra Ante Popovića, fra Josipa Ikića, fra Danijela Nikolića i mag. phil. Maje Herman Duvel.

Za sve one koji vole saznati nešto novo, ali i podsjetiti se na važne povijesne ličnosti i djela, tu su tekstovi dr. sc. Bože Skoke, don Josipa Mužića, fra Petra Jeleća, dr. sc. fra Vilija Radmana, Ive Pranjkovića i Hrvoja Kalema. U ovom broju revije, ovi autori pišu o prvoj javnoj knjižnici na hrvatskome tlu, ulozi crkve u društvu, papi Leonu XIII., modernom razumijevanju politike, književnosti fra Bone Nedića i narodnom kolu kao matafori čovjekova stanja duha te na taj način, svaki u svom prepoznatljivom stilu, čuvaju od zaborava blaga naše kulture i povijesti te skreću pažnju na odgovornost svakog pojedinca za daljnju izgradnju osobnog i kulturnog identiteta.

U okviru redovnih rubrika, u ovom dvobroju revije možete pronaći preporuku za čitanje zanimljivog romana „Šutnja” po izboru s. Elvire Lovrić, opis Gospinog svetišta u Altottingu fra Damira Pavića, reportažu Dragice Zeljko Selak o otoku Goli i kaznionici Goli otok, putopis Dalibora Balliana o poljskom gradu Kórnik te razgovor s akademskim kiparom Ilijom Skočibušićem.

Svakako nismo zaboravili da lijepo vrijeme zaslužuje i malo razbibrige, zato smo, kao i uvijek za vas pripremili nagradnu križaljku, prijedloge za kreativne aktivnosti s djecom, ukusne recepte, vijesti i zanimljivosti, a možete pročitati i tko su ovogodišnji mladomisnici.

Primjerak revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu ili ga naručite pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te upotpunite svoj ljetni raspored aktivnosti čitanjem zanimljivih tekstova, informacija i preporuka s područja vjere, društva i kulture.

Širimo svjetlo.

Označeno u