Otvorena izložba bl. Karla Acutisa u Dubrovniku DUBROVAČKA BISKUPIJA

Otvorena izložba bl. Karla Acutisa u Dubrovniku

Međunarodna izložba bl. Karla Acutisa „Euharistijska čuda diljem svijeta“ otvorena je u ponedjeljak 17. lipnja, misnim slavljem u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Dubrovniku.

Euharistiju je predslavio dubrovački biskup Roko Glasnović. U homiliji je naveo neke situacije iz života bl. Karla Acutisa (1991.-2006.) koji će uskoro biti proglašen svetim te naglasio njegovu ljubav prema euharistiji. Blaženik je preminuo mlad, s petnaest godina života. Volio je svirati saksafon, igrati nogomet, programirati, snimati svoje filmove. Tijelo mu se sada nalazi u crkvi u Asizu u Italiji. Poput ostalih mladih svoje generacije bio je prisutan na internetu i društvenim mrežama. Što više primamo euharistiju, to postajemo sličniji Isusu kako bismo na ovoj zemlji već imali predokus neba. Karlu je svetost bila cilj i glavni smisao života. Nju treba željeti svim srcem“, istaknuo je.

„Bl. Karlo je istražio preko 136 priznatih euharistijskih čuda koja su se tijekom povijesti dogodila u različitim zemljama i osmislio virtualnu izložbu. Ova putujuća izložba obišla je kontinente te nadahnula mnoge. Prihvatimo svi, poput bl. Karla, euharistiju da nam, kao i njemu, bude autoput do neba i vječnosti“, zaključio je.

Katedralni župnik don Marin Lučić upoznao je okupljene s detaljima izložbe koja na panoima prikazuje neke događaje euharistijskih čudesa u svijetu. Pjevanje tijekom mise predvodio je katedralni zbor mladih, a u slavlju su sudjelovali i ovogodišnji prvopričesnici koji su s redovnicama predmolili krunicu prije mise.

Okupljeni vjernici i zainteresirani posjetitelji nakon mise su pogledali izložbu te su imali prigodu pomoliti se pred relikvijom blaženika te upisati svoje molitve i dojmove u knjigu.

Izložba u katedrali bit će otvorena do 21. lipnja, svakog dana od 8 do 17 sati te nakon večernje mise. Završna svečanost održat će se 21. lipnja u 20 sati programom Nightfever. Organizator izložbe je Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije s predsjednikom don Ivom Markićem.

Ova izložba na području Dubrovačke biskupije prvi put je gostovala u župi sv. Vlaha u Stonu od 22. svibnja do 2. lipnja ove godine.