Prvo četveroknjižje o prirodi Bosne i Hercegovine

Prvo i jedinstveno četveroknjižje u izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi tekstom i fotografijom čuva od zaborava prirodu BiH, podučava o njezinim vrijednostima i potiče na brigu za očuvanje raskošnog prirodnog blaga BiH.

Zemlja planina Bosna i Hercegovina je zbirka tekstova koja na jednom mjestu donosi sve ljepote i osobitosti naših planina. Bjelašnica, Dinara, Maglić, Prenj, Čvrsnica, Zvijezda, Vlašić, Tajan i Jahorina, samo su neke od planina koje možete upoznati i iznova otkriti u ovoj knjizi. Osnovni podaci o poljima i visoravnima, njihovoj morfologiji, poziciji, ekologiji, flori i fauni sadržani su u monografijiPolja i visoravni Bosne i Hercegovine, a monografijaJezera Bosne i Hercegovine, u kojoj autor slikom i riječju predstavlja ljepote planinskih jezera i ravničarskih bara, sadržava informacije o ovom najugroženijem ekosustavu u BiH. Knjiga „Rijeke Bosne i Hercegovinesadržava prikaz bh. rijeka i potoka u kojoj autor prenosi priču o važnosti i blagodatima ovog prirodnog resursa za stanovnike Bosne i Hercegovine i poziva čitatelja da, promišljajući o rijekama naše zemlje, istovremeno promišlja i o vlastitome odnosu prema prirodi.

Autor monografija „Priroda Bosna i Hercegovine dr. sc. Dalibor Ballian, profesor na Šumarskom fakultetu u Sarajevu, uz tri univerzitetska udžbenika, objavio je velik broj znanstvenih radova iz oblasti šumarske genetike i oplemenjivanja te ekologije šuma, publicirajući samostalno ili u koautorstvu 248 znanstvena rada. Sudjelovao je na 105 domaćih i međunarodnih konferencija na kojima je prezentirao, samostalno i u koautorstvu, 201 znanstveni rad.

Vjerujući da je najljepši poklon koji možete darovati sebi ili drugima upravo vrijedna knjiga, Svjetlo riječi vam nudi četveroknjižje „Priroda BiH”, te na taj način omogućuje da impresivne monografske priče o našem jedinstvenom i raznolikom prirodnom naslijeđu imate na jednom mjestu: da biste o njemu mogli naučiti, u njemu uživati i sudjelovati u njegovu očuvanju.

Predstavljene naslove sada možete naručiti kao komplet i to po promotivnoj cijeni: online putem web knjižare Svjetla riječi, pozivom na broj telefona: +387 33 726 200, putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ih kupiti u knjižarama Svjetla riječi u Livnu i Vitezu.

Priroda nije resurs, sredstvo raspolaganja, nego darovano naslijeđe koje kao takvo od nas trebaju naslijediti buduće generacije.

Označeno u