Putovanje u srce vjere s knjigom Roberta Barrona

Nakladna kuća Verbum objavila je knjigu Roberta Barrona

Katolicizam. Putovanje u srce vjere za koju je George Weigel rekao kako je to jedno od najvećih nastojanja do sada na promicanju onoga što je papa Ivan Pavao II. nazvao "nova evangelizacija".

Robert Barron poznati je autor, govornik, teolog i osnivač međunarodne medijske službe Word On Fire. Putem knjiga, televizije, radija, svojega bloga i video snimaka na YouTubeu provodi jednostavnu, ali revolucionarnu misiju evangelizacije kulture. Barron je i autor inovativne dokumentarne serije u deset nastavaka i studijskoga programa o katoličkoj vjeri Katolicizam koji su postali dostupni javnosti zajedno s objavljivanjem ove knjige.

Pokušavajući odgovoriti na pitanja što je katolicizam, dvije tisuće godina živa tradicija, svjetonazor, način života, odnos, tajna, u ovoj monumentalnoj kulturološko-religijskoj studiji Katolicizam poznati teolog i publicist Robert Barron propituje sva ta pitanja i još mnogo toga kako bi sveobuhvatno prikazao religiju koja je jedna od ključnih sastavnica zapadne civilizacije.

Polazeći od bitnoga temelja utjelovljenja Isusa Krista, njegova života i učenja, otac Barron bavi se određujućim elementima katolicizma – od sakramenata, bogoslužja i molitve do Marije, apostola i svetaca, milosti, spasenja, raja i pakla – služeći se izvrsnim poznavanjem umjetnosti, književnosti, arhitekture, osobnih životnih priča, Svetoga pisma, teologije, filozofije i povijesti kako bi predstavio Crkvu svijetu.

Osvjetljavajući tako u svoj njezinoj punini iznimnu duhovnu, kulturnu i znanstvenu baštinu katolicizma Barron čitatelja vodi na obogaćujuće osobno putovanje do istinskoga identiteta kršćanstva i njegova bezvremenoga značenja.

Sveobuhvatna, jedinstvena i nadahnjujuća, ova knjiga donosi trajne i životno važne istine na način prihvatljiv novim generacijama, govoreći jezikom i stilom suvremenoga života. Knjiga je bogato opremljena, tekst je popraćen fotografijama, a u knjizi je i slikovni prilog koji donosi prikaz nekih od najpoznatijih simbola katoličke vjere.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.

Ako želite doznati koji su još noviteti u Verbumu, kliknite OVDJE

Označeno u