Siječanjski broj revije Svjetlo riječi

Uz novi broj revije Svjetlo riječi, godinu započinjemo promišljajući o budućnosti.

O tome kakva nas budućnost čeka – utopijska koja će nam omogućiti život u idealnom društvu u kojem su glavne vrijednosti solidarnost, integritet i dobrota ili pak distopijska, u kojoj nas čeka kolaps društva, politička represija, gubitak osobne slobode i potpuna kontrola vladajućih struktura nad našim životima – pročitajte u tekstovima dr.sc. fra Vilija Radmana, Borisa Becka i prof. dr. Snježane Šušnjare.

Ukoliko vas pak zanima kako su ove teme predstavljene u književnosti, preporučujemo vam zanimljiv tekst s. Elvire Lovrić koja nudi pregled utopijskih i distopijskih književnih djela, ali i pojašnjava zašto u posljednja dva desetljeća dolazi do renesanse distopijske književnosti.

Ovoga puta pročitajte i nadahnjujuće tekstove Stjepana Licea, fra Josipa Ikića i fra Janka Ćure koji će vas duhovno uzdignuti i nahraniti vam dušu, a s. Anđelka Jakovljević i ovaj put se pobrinula da vam ponudi ukusne recepte kojima ćete nahraniti i najzahtjevnija nepca.

Ako ste među onima koji vole otkrivati nova mjesta i zanimljivosti o njima, ne propustite pročitati putopis Dalibora Balliana kojim nas vodi u južni Brazil ili tekst fra Damira Pavića koji opisuje svetište Pomoćnice kršćana u Australiji.

Gost rubrike Razgovor ovoga puta bio je msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH koji je pričao o djelovanju na ovoj službi i samom pojmu vojnog kapelana (svećenika), dok je u poruci čitateljima posvijestio važnost obitelji kao temeljnog uporišta i najčvršćeg oslonca svakom čovjeku.

Siječanjski broj revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu ili ga naručite pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Posjetite web knjižaru Svjetla riječi i postanite dio ove velike obitelji: pretplatite se na digitalno ili tiskano izdanje i svakoga mjeseca čitajte o aktualnim temama s područja vjere, društva i kulture.

Širimo svjetlo.

Označeno u