Pogledajte program Devetnice sv. Anti

Uskoro počinje Devetnica sv. Anti na Humcu.

Kroz devet dana duhovne priprave za blagdan sv. Ante, vjernici će svaki dan imati priliku za ispovijed, uoči misa molit će se krunica, a svaki dan na Humcu se očekuje mnoštvo štovatelja sv. Ante.

Devetnica na čast Svetog Ante

Devetnica na čast Svetog Ante

UVODNA MOLITVA O slavni sveče sv. Ante, ti osobiti zaštitniče kršćanstva, ja, želeći te iz svega srca hvaliti i isprositi tvoj zagovor od Boga, kanim uz...

Devetnica sv. Anti Padovanskom na Humcu počinje 4. lipnja i traje do 13. lipnja, odnosno samog blagdana ovoga sveca koji se na poseban način štuje u Ljubuškom.

U utorak, 4. lipnja tema je Molitva vjere i pouzdanja, a sv. misu će predvoditi fra Marinko Vukman (Sinj), a Molitva prošnje bit će tema.

U srijedu, 5. lipnja kada će sv. misu predvoditi p. Stjepan Ivan Horvat (Zagreb).

U četvrtak, 6. lipnja sv. misu na temu Molitva klanjanja će predvoditi fra Josip Ikić (Visoko).

U petak, 7. lipnja fra Ivan Hrkać predvodit će misno slavlje na temu Molitva slavljenja.

U subotu, 8. lipnja tema biti Zagovorna molitva, a misu će predvoditi don Ivan Šarić (Švicarska).

U nedjelju, 9. lipnja tema je Ustrajnost i postojanost u molitvi, tema o kojoj će razgovarati i predvoditi sv. misu don Luka Klarica (Rim).

U ponedjeljak, 10. lipnja kada će dr. don Vitomir Zečević (Beli Manastir) predvoditi misno slavlje na temu Molitvene prepreke. Molitva srcem i žarka molitva bit će središnja tema misnog slavlja.

U utorak, 11. lipnja, a sv. misu predvodi fra Ivan Marija Đuzel (Karin).

U srijedu, 12. lipnja, na uočnicu ujedno i blagoslov djece, sisački biskup msgr. dr. Vlado Košić predvodit će sv. misu. Sama svetkovina pada.

U četvrtak, 13. lipnja, kada će sv. mise biti održane u 5:00, 6:00, 7:00, 8:00 i 9:00 sati. Svečana sv. misa s procesijom koju također predvodi sisački biskup msgr. dr. Vlado Košić je u 11:00 sati, dok će večernju sv. misu u 19:00 sati predvoditi fra Ivan Slišković (Čitluk).

Svete mise koje počinju u 19:00 sati (sv. ispovijed je od 18:00, a krunica od 18:30 sati) bit će uveličane pjesmama crkvenih zborova iz Ljubuškog, a nakon misnog slavlja blagoslovit će se nabožni predmeti.