15. HODOČAŠĆE OBITELJI: 'GOSPA DJELUJE NA PLATFORMI SRCA'

Od četvrtka 30. svibnja pa do nedjelje 2. lipnja u Međugorju je održano 15. Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje koje je okupilo rekordnih 1350 sudionika (27 autobusa). Organizacija hodočašća i ove godine bila je u rukama Udruge Kup Karmel iz Zagreba koju vodi obitelj Roberta Rukavine.

O ovom hodočašću Robert piše:

U današnje vrijeme kad se obitelj ne može okupiti ni na zajednički ručak, na zajedničko druženje, Gospa već petnaestu godinu zaredom okuplja svaki put sve više obitelji na Hodočašće obitelji!

Zašto organiziramo Hodočašće obitelji?

Zato da djeca s roditeljima osjete Božje i Gospino prisustvo, da osjete milost zajedništva i da shvate da je puno ljepše biti u zajedništvu jedni s drugima, nego u samoći na nekim društvenim platformama i biti u nekom virtualnom zajedništvu koje generira samo prazninu, očaj i depresiju.

Hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje ove godine okupilo je preko 300 obitelji, 27 autobusa roditelja i djece.

Kako?

Očito je da Gospa radi preko srdaca ljudi jer niti oglašavamo hodočašće, niti reklamiramo na bilo koji način, a iz godine u godinu sve je veći broj hodočasnika.

Mora da je “nešto” u tom Međugorju!

Ja znam da jest, Gospa koja ljubi svoju djecu, koja se brine o njima, koja nas poziva na susret s Isusom i zaista mnoštvo ga i susreće!

Hodočašće je trajalo 3 dana, tri dana svjedočenja, nagovora, molitve, pjesme i zaista bez obzira na veliko mnoštvo roditelja i djece nisam primijetio nervozu, namrgođena lica, već naprotiv, radost, sreću, ljubav, želju za novim početkom u bračnom životu.

Hvala ti Kraljice Mira, hvala na svim sudionicima Hodočašća, govornicima, vlasnicima pansiona, fratrima i djelatnicima u Međugorju koji su nas primili i omogućili ovako veliko hodočašće.

Posebna zahvala ide volonterima, voditeljima autobusa koji su žrtvovali svoje vrijeme, izostanak od svojih obitelji, a, većina, možda i svi, donirali čak i novac da bi uspjeli platiti sve troškove Hodočašća.

Gospodnje je to djelo — kakvo čudo u očima našim!