Blagdan Nevine dječice u Međugorju: U znaku djeteta

Blagdan Nevine dječice, 28. prosinca 2018. kao i svake godine u Međugorju, bio je u znaku djeteta.

Dijete je znak života (odluke za život), znak nade i pouzdanja u Božju providnost! Znak otvorenosti, prihvaćanja, darivanja i služenja. Ovim ozračjem „mirisala“ je djecom i roditeljima prepuna župna crkva sv. Jakova na Misi za djecu koju je predslavio fra Zvonimir Pavičić u 15 sati. U svojoj propovijedi fra Zvonimir je upravo ukazao na ove dvije odluke pred svakim čovjekom: biti kao Marija i Josip i otvoriti se životu i Božjim iznenađenjima ili biti kao Herod i iz straha za vlastiti komoditet, sigurnost i moć – zatvoriti se životu i Božjem pozivu na suradnju.

Lijep, vedar dan nakon dugo godina učinio je da se dosta župljana i hodočasnika zadržalo oko impozantne scenografije živih jaslica ispred crkve koje je i ove godine pripremila Zajednica Cenacolo u suradnji sa šezdesetak djece iz župe. Marco Zapella, voditelj Cenacola u pozdravu okupljenima istaknuo je kako je upravo najponosniji na ovu djecu jer su ona pravi DAR svima nama. Uprizorenje živih jaslica je započelo oko 16,35 sati jer je polumrak zalaska sunca još više pridonio efektnosti izvedbe u odbljescima svjetla i tame.

Kako bi konkretizirala pojam „darivanja“ – odnosno da je Isus dar nama i da mi trebamo biti dar drugima – djeca su ponijela poklone s pismima Isusu – zapravo djeci koja su siromašna, bolesna, bez roditelja, a koje će članovi Udruge „Marijine ruke“ podijeliti potrebitima diljem Hercegovine i Bosne.

Žive jaslice zajednice Cenacolo u Međugorju će se uprizoriti još dva puta – 31. prosinca na Silvestrovo nakon večernje svete mise te na Novu godinu 1. siječnja 2019., također, nakon večernje svete mise. Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Uprizorenje Živih jaslica u Međugorju. ?#medjugorjeinfo #medjugorje #cenacolo

Objavu dijeli Medjugorje info (@medjugorje_info)