Božićna priredba u Majčinom Selu

Postalo je već tradicionalno da se u Vrtiću sv. Mala Terezija u Majčinom Selu Božić doziva dječjom božićnom priredbom.

Marljiva dječica i odgajateljice iz vrtića, više od mjesec dana su uvježbavali brojne recitacije, pjesme i koreografije, pa je Božićna priredba u trajanju od dobrih 45 minuta održana u četvrtak 20. prosinca 2018. s početkom u 10.30 sati u dvorani sv. Josipa.
Fra Dragan Ružić - ravnatelj Majčina Sela i s. Veronika Martinović - voditeljica Vrtića, uputili su okupljenim roditeljima svoje pozdrave i Božićne čestitke. Dječica su na svoj dječji način slavila misterij utjelovljenja i rođenja Božjeg Sina među nas. Njihovi nježni glasići, osmjesi, mahanje ručicama u dozivanju pogleda svoje mame i tate isijavali su jednom prekrasnom čistoćom i nevinošću duha koje doista samo djeca imaju. Ove nam priredbe doista služe kako bi malo bolje vidjelo ljepotu „djeteta“ – tog čistog, neiskvarenog, privrženog, bezuvjetnom ljubavlju okupanog bića. Koliki je lijepi Božji dar svijetu jedno dijete – nismo niti svjesni. A još više koliko je veliki Božji dar da je taj isti Bog postao Dijete – kako bi nam pokazao koji je naš duhovni uzor: postati tako ponizni, odani, potrebiti i čisti – baš poput djeteta!

Na iznenađenje svih prisutnih priredbi je prisustvovao i papin Apostolski vizitator za Međugorje mons. Hoser i njegov tajnik fra Perica Ostojić, a na kraju priredbe mons. Hoser se i obratio svim prisutnima. Kako je iz priredbe iščitao Isusovo rođenje u obitelji Marije i Josipa tako je pozvao i sve obitelji da u međusobnoj ljubavi i darivanju žive ovo otajstvo Ljubavi. Primijetio je koliko su naša djeca darovita jer su uspjela zapamtiti tako mnogo riječi pjesama, recitacija, igrokaza! A zahvalio se i na trudu odgojiteljicama i voditeljici Vrtića. Na kraju je svima udijelio svoj biskupski blagoslov. Druženje i veselje nastavilo se zatim u prostorijama Vrtića. A svima vama, dragi čitatelji, prenosimo dječje čestitke s priredbe:

SRETAN BOŽIĆ VAMA OČEVI
DA BUDETE U SVEMU PRIMJER SVOJOJ DJECI,
A POSEBNO ZA DOBRO CIJELE OBITELJI!

SRETAN BOŽIĆ VAMA MAJKE
DA BUDETE DOBRE U ODGAJANJU NAS DJECE
KAKO BI NARASLI U DOBRE LJUDE!

NEKA SRETA BOŽIĆ BUDE
ZA KRŠĆANE DOBRE LJUDE
NEK NE MANJKA NIKOM KRUHA
NEK SE LJUDI ČEŠĆE GRLE
NEKA JEDNI K DRUGIMA HRLE.

DA POSJETE SVOJE BLIŽNJE
DA NESTANE SVAKE MRŽNJE
PA DA LJUBAV STALNO CVIJETA
SVIH NARODA DILJEM SVIJETA.