Sadržaj s oznakom: Majčino Selo

Djeca i odgajateljice vrtića „Sv. Mala Terezija“ i ove su godine obilježili Majčin dan priredbom posvećenoj mamama na temu „„RECI 'MAMA', I DODIRNI NEBO!“ Priredba je održana u srijedu 22. svibnja 2024. u 10.00 sati u velikoj dvorani sv. Josipa u Majčinu selu, a prisustvovali su brojni roditelji, rođaci i prijatelji malih vrtićaraca.

Nakon uspješno održane humanitarne školske priredbe za koju se tražila karta više i predstave za koju smo dobili čak tri nagrade na Festivalu srednjoškolskog teatra BiH naši maturanti su sa prof. Lucijanom posjetili Majčino selo u Međugorju i Zajednicu Milosrdni otac i odnijeli prikupljeni novac, piše tomislavnews.com.

U dvorani "Sv. Josip" u Majčinu selu u Međugorju, u subotu 13. svibnja 2023. u 15 sati, biti će izvedena predstava „Sedam darova Duha Svetoga“ u izvedbi članova Udruge „Iskra Svjetlosti“ iz Splita, koja okuplja osobe s mentalnim poteškoćama odrasle dobi.

U jesen 2007. godine u Majčinom Selu je postavljena brončana skulptura naziva „Međugorski Krist“.

Poštovani čitatelji,

Broćanska udruga mladih - Brum organizira humanitarnu akciju pod nazivom "Fra Slavkovim stopama za djecu iz Majčina sela",  jer dobro je činiti dobro, posebno u vrijeme nadolazećih blagdana.
Kao što već znate, postoji jedna OBITELJ, malo posebnija od naših obitelji, a riječ je o Majčinu selu.

Majčino selo u Međugorju je institucija koja vodi računa o nezbrinutoj djeci. Na različite načine trudi se nadomjestiti im osjećaj pripadnosti i nedostatak biološke obitelji, a između ostaloga, u njegovom sklopu obavljaju se i poljoprivredni radovi pošto imaju razne nasade, poglavito maslina i aronije.

U svojevrsnu pripremu za skorašnju 39. Obljetnicu Gospinih ukazanja, uključila se i Hrvatska pošta (HP) Mostar, koja je ovih dana tiskala izdanje prigodne poštanske marke „Međugorje 2020.“

Sinoć je u Ljubuškom u Caffe baru Republic povodom božićnih blagdana održan humanitarni pub kviz.

Danas je tijekom dana hercegovački organizator i voditelj pub kvizova Dominik Udženija zajedno sa svojim kolegama kvizašima Markom Vasiljem i Franjom Pavlovićem dostavio sredstva koja su prikupljena na humanitarnom pub kvizu u Ljubuškom za ''Majčino selo''.

Od ponedjeljka 28.1. u ''Republic baru'' u Ljubuškom se održava pub kviz.

Postalo je već tradicionalno da se u Vrtiću sv. Mala Terezija u Majčinom Selu Božić doziva dječjom božićnom priredbom.

Objavljeno u Posušje | 25.9.2018.

Pomoć za Majčino selo

Već je postala uobičajnost, čim se jesen oboji rujnom i zemlja obremeni plodovima, župa Posušje plane dobrotom i plemenitošću: sjeti se Majčina sela.

Obavijest iz Majčina sela glede upisa u vrtić “Sv. Mala Terezija”.

Slijedom poruke koju su dobili neki hodočasnici u Italiji od jedne neprofitne talijanske udruge, a u kojoj se spominje 'mjesni franjevac' te smjera na karitativnu Ustanovu kojoj je osnivač naša redovnička Provincija,

Kao što je većini stanovništva Međugorja i Bijakovića poznato, zadnjih se par mjeseci intenzivno radilo na izgradnji i uređenju parkirališnog prostora ispred Vrtića Majčinog sela.

Već nekoliko puta suradnja našeg voditelja Kristijana Mađara i fra Đure Ravenšćaka iznjedrila je neku dobru pjesmu, hvale vrijedan projekt, pa tako i sada.

Stranica 1 od 2