PRIREDBA ZA MAJČIN DAN: „RECI 'MAMA', I DODIRNI NEBO!“

Djeca i odgajateljice vrtića „Sv. Mala Terezija“ i ove su godine obilježili Majčin dan priredbom posvećenoj mamama na temu „„RECI 'MAMA', I DODIRNI NEBO!“ Priredba je održana u srijedu 22. svibnja 2024. u 10.00 sati u velikoj dvorani sv. Josipa u Majčinu selu, a prisustvovali su brojni roditelji, rođaci i prijatelji malih vrtićaraca.

Ove godine priredbu je posjetio i Provincijal fra Jozo Grbeš, a otvorio ju je fra Dragan Ružić svojim pozdravnim govorom: „Evo nas na još jednoj priredbi u prigodi Majčina dana. Obično kažu kad se posvećuje u godini dan nekome ili nečemu, nešto tu nije u redu. Majke ne zaslužuju jedan dan, majke zaslužuju svo vrijeme, cijeli svemir i cijelu vječnost! Majka je nešto što spaja zemlju i nebo. Možda naši odgajatelji u vrtiću koji su smislili ovaj naslov ovogodišnje priredbe „RECI 'MAMA', I DODIRNI NEBO!“ nisu bili svjesni koliko su najbolje oslikali tu riječ.

Slušao sam neki dan jednog pravoslavnog monaha koji kaže : „Čovjek je putujući križ!“ Dakle, čovjek ima horizontalu i ima vertikalu. Tako i kad kažemo 'majka', čovjek ima jednu pravu majku, zemaljsku majku, ali ima i onu nebesku Majku. Ne smijemo zaboraviti ni jednu, ni drugu, nego im moramo darovati sve što imamo. Ona je potpora, oslonac, naša sigurnost.“
Pročitavši jednu pjesmu posvećenu majkama, fra Dragan je nastavio: „Evo u ovom danu posvećenom Majkama, čestitam svim majkama ovaj dan, i još jednom zahvaljujem našim odgajateljicama koje su se potrudile organizirati ovu priredbu, a najviše čestitam ovim mališanima koji će na svoj način izraziti kako osjećaju svoju majku i što za njih znači majka.“ – kazao je fra Dragan.

Iza njega je pozdravnu riječ imala Darija Juričić, voditeljica vrtića koja je kratko kazala: „Dobro nam došli dragi i poštovani roditelji i gosti, nadam se da ćete se u našem ambijentu dobro osjećati jer su vam djeca u ovogodišnjoj priredbi za oproštaj predškolaca i Majčina dana spremili niz recitacija i pjesama. Geslo nam je ovogodišnje priredbe „RECI 'MAMA', I DODIRNI NEBO!“ Pitam se, a ujedno i vas, dopuštamo li sebi da na trenutak dodirnemo Nebo, jesu li nam oči zalijepljene za zemlju, u traženju i ispunjenju prolaznoga, ili nam je pogled usmjeren prema Nebu gdje znamo da nas čeka radost i neizmjerno milosrđe i ljubav Boga Oca? Danas će nam naša djeca sa svojim tetama pomoći da hodamo po zemlji, a da se osjećamo kao da smo u Nebu!“

I tako je priredba započela prekrasnom domoljubnom pjesmom: „To je moja zemlje“ Vice Vukova koju je svim srcem hrabro otpjevao petogodišnjak, ANTUN KRASIĆ, uz klavirsku pratnju glazbenice Drine Dodig. Slijedile su recitacije i pjesme, te završna dodjela diploma malim predškolcima.

Bio je ovo još jedan trenutak za pamćenje, u kojem se ponovno vidjela prolaznost života u djeci koja tako brzo odrastaju, a mi tako brzo starimo. Utješna je samo misao da nas sve čeka Nebeska Majka i da nas svakim životnim korakom priprema za susret s Bogom licem u lice.

Paula Tomić/medjugorje-info.com