Veliki humanitarni kviz za pomoć Majčinom selu

Od ponedjeljka 28.1. u ''Republic baru'' u Ljubuškom se održava pub kviz.

Kviz vodi i organizira dvadesetpetogodišnji Dominik Udženija iz Čapljine .Organizirao je i pub kvizove u Splitu na više lokacija sa poznatim hrvatskim kvizašima Stipom Mustapićem i Branimirom Mateljkom. Dolaskom u Hercegovinu čapljinac je oživio hercegovačku kviz scenu, a i šire. U ovome kvizu mu pomaže kolega Ilija Sušac. Kviz općeg znanja se održava svakoga ponedjeljka u 'Republic baru' u Ljubuškom i gotovo svaki put se traži mjesto više.Ekipe dolaze iz raznih krajeva kako Hercegovine(Grude, Široki brijeg, Posušje,Ljubuški,Međugorje,Čitluk) tako i Hrvatske ( Metković,Ploče,Imotski,Vrgorac).

U ponedjeljak 25.3. kviz će na zahtjev Udženije poprimit sasvim novi smisao. Naime, kviz će biti humanitranog karaktera u svrhu pomaganja djeci u Majčinom selu u Međugorju. Svi sudionici kviza mogu sudjelovati u toj akciji i donirati koliko mogu. Dođite sudjelovati i na taj način pomoći onima kojima je pomoć potrebna barem u vrijeme korizme. A sada malo informacija o samom kvizu.

Kviz se sastoji od četiri kategorije pitanja. Prva kategorija su vizualna pitanja gdje je potrebno prepoznati tko je na slici ( glumac, sportaš, zastava, političar, film itd.) Svaki točan odgovor nosi 2 boda. Negativnih bodova nema.

Druga kategorija su tri spajalice gdje je potrebno spojiti pet pojmova sa pripadajućih pet pojmova (npr. Igrača i klub, glumca i film, grad i državu itd.) Točan spojen pojam nosi 1 bod. Negativnih bodova nema.

Treća kategorija su ABC pitalice gdje također svaki točan odgovor nosi po 2 boda, i posljednja kategorija je kategorija pitanje/odgovor gdje svaki točan odgovor nosi 3 boda. Negativnih bodova također nema.

Ekipa može imati od 2 do 5 članova, uplata nema baš kao ni nagrada. Radujemo se Vašem dolasku i nadamo se da će te doći u još većem broju nego do sada. Osim velikog znanja, pokažimo i veliko kvizaško srce.

Označeno u