HGSS Čitluk - Međugorje intervenirala na Križevcu

Danas u 11.30h stanica HGSS Čitluk - Međugorje primila je poziv da se na brdu Križevac u Međugorju nalazi osoba kojoj je potrebna pomoć.

5 članova stanice HGSS Čitluk - Međugorje se okupilo i krenulo u teren.

Teško iscrpljenu i dehidriranu 63-godišnju državljanku Hrvatske su locirali na 11-oj postaji na brdu Križevac. Nakon ukazane pomoći osoba je smještena u nosila i krenuo je transport koji je završio u 16.30 gdje je unesrećena predana Čitlučkoj hitnoj pomoći na daljnu obradu.

Iako na rubu iznemoglosti od potrage za nestalim padre Lucianom i akcijama koje su bile u međuvremenu stanica HGSS Čitluk - Međugorje  se doslovno zadnjim atomima snage trudi da obavi svaku zadaću koja se stavi pred njih. I to sve volonterski i besplatno!

Ekipa našeg portala se danas osobno uvjerila u brzinu kojom su se ovi dečki skupili i krenuli pomoći unesrećnoj osobi.

Smatramo da je krajnje vrijeme da vladajući prepoznaju dobrotu i važnost ovih dečkih, koji svoje slobodno vrijeme, a pojedinci i posao ostave kako bi pomagali onima kojima je to potrebno.

Ne treba puno napominjati koliko su bitni za Međugorje, kao i za cijelu Općinu, za ovo što rade ne traže nikakav novac, ali žele da napokon vladajući prepoznaju koliko su oni zaista potrebni, te da im se barem omogući normalan rad, te da im se pomogne u vidu kupovine opreme koja im je za ovakve i slične pothvate potrebna, kako bi svoje zadatke obavili što brže i što bolje.

Dečkima još jednom sve pohvale, neka ih dragi Bog i Gospa čuvaju!