Hodočašće Molitvene zajednice Srce Isusovo u Međugorje

Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba organizirala je od 25. – 27. listopada 2019. još jedno od svojih tradicionalnih hodočašća u Međugorje.

Kao i svaki puta do sada organizacija hodočašća unijela je radost i živost u radu zajednice Srce Isusovo. Uobičajeno nakon što obavijest o hodočašću bude javno dostupna na društvenim mrežama, započne dinamična komunikacija sa svim zainteresiranima. Jednako tako u tom razdoblju, utorkom na Kamenitim vratima na molitvi krunice, okuplja se puno veći broj mladih vjernika, kao da Majka Marija pojača duhovne receptore i intenzivnije dotiče srca pozvanih. Prekrasno je to promatrati i zahvaljivati Gospodinu na novim ljudima koji će mu se približiti, čija će se vjera produbiti i osnažiti.

Organizacija hodočašća Kraljici Mira od strane molitvene Zajednice Srce Isusovo već nekoliko godina uključuje dva termina – proljetni i kasno jesenski. Logistički se može sažeti na brojku od četiri autobusa hodočasnika, točnije oko dvjestotinjak ljudi. Tako je bilo i prethodnog listopadskog vikenda. Malu promjenu i posebnost u programu, unijeli smo ove godine pa hodočašće započinje u petak, u poslijepodnevnim satima, kako bi hodočasnici mogli prenoćiti u Međugorju. Pokazalo se uistinu jako dobrom promjenom jer se ljudi mogu odmoriti i pripremiti za sve pojedinosti dvodnevnog intenzivnog programa, koji se nalazi pred njima.

Prethodnog vikenda tako smo nakon prospavane noći u Međugorju, subotnje jutro i program, započeli s križnim putem na brdo Križevac kao našom prvom stanicom hodočašća. Križevac je mjesto na kojem je svak ponaosob mirno i dostojanstveno Otkupitelju, nosi svoje osobne molitve, čežnje, zahvale i radosti, koračajući kroz svaku postaju Kristove Muke. Nakon posljednjeg uspona i obilja radosti uslijedila je zajednička fotografija pred znakovitim dominantnim velikim, bijelim Križem na vrhu. U popodnevnim satima imali smo prilike za kratak odmor i druženje. Bilo je lijepo jer nam je slobodno vrijeme omogućilo da se bolje upoznamo, šetamo i vrijeme provedemo po vlastitom guštu. Poslije pauze svi smo se organizirano uputili na ispovijed. Predivno je bilo vidjeti redove hodočasnika ispred ispovjedaonica, tolike duše koje čeznu za oslobađanjem od grijeha i propusta, kako bi se vratili Ocu u naručje. Vrhunac subotnjeg dana bila je večernja sveta misa koja se održala na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova uz klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U jutarnjim nedjeljnim satima, imali smo duhovnu okrjepu u svetoj misi, nakon čega smo se uputili na Podrbro – mjesto Marijina ukazanja. Pred Gospinim likom u zajedništvu predali smo svoje potrebe i zahvalili na primljenim milostima. Osmjeh svim prisutnima nije silazio s lica što je uvijek potvrda neizmjerne Božje ljubavi i blagoslova. Na putu prema Zagrebu potvrde su stizale u obliku svjedočanstava o raznim ozdravljenjima, oprostima, pomirenjima, brojim milostima i vraćenom miru u srcima.
Zahvalni smo i ovoga puta jer smo svojim hodočašćem ponovno mogli svjedočiti kako je Međugorje, mjesto snažne Božje prisutnosti, mjesto molitve i pomirenja te sjeme za nova obraćenja onih koji se uvijek s radošću vraćaju Majci Mariji.

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_01.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_02.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_03.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_04.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_08.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_07.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_06.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_05.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_09.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_10.jpg

molitvena-zajednica-srce-isusovo-u-medugorju-2019_11.JPG