HODOČASNICI IZ HRVATSKE U MEĐUGORJU

Proteklog vikenda od 22. do 24. ožujka (Cvjetnica) Udruga Kristofori iz Zagreba organizirala je hodočašće Majci, Kraljici Mira u Međugorje. Udruga Kristofori svojim djelovanjem donosi Krista onima koji ga još nisu sreli, ali i svima koji žele produbiti svoj odnos s njim kroz hodočašća, duhovne seminare i časopis Book.

U nastavku donosimo nekoliko impresija s hodočašća:

S. Jadranka Obućina ASC:

„Bila je milost i dar sudjelovati na hodočašću u Međugorju na samom početku Velikog i Svetog tjedna godine 2024. u organizaciji Kristofora. I sama činjenica da čovjek prekida uobičajeni ritam obveza i svakodnevice pomaže u lakšem otvaranju i pozornijem promatranju prirode, likova, novog ambijenta i svih Božjih stvorenja.

Bio je to osobiti privilegij, biti zajedno, zastati i predahnuti, slušati duhovne poticaje, zapisivati ih i pohraniti u srcu i razumu. Stoga hvala svima i svakome, osobito voditeljima i organizatorima što smo mogli zahvaljujući njihovu trudu ući u radosno darivanje mnogih.

Božja Riječ uvijek nadahnjuje i pomaže nam u našem usklađivanju s Božjim koracima i Božjim Duhom. Vjerujem da je svatko od nas otkrio taj Božji govor i šapat Duha koji će nam biti poput oslonca, putokaza i oaze u danima koji su pred nama."

Barbara iz Zagreba:

„Bilo mi je lijepo; čula sam neke korisne informacije koje će mi pomoći u molitvi! Svako dobro i do sljedećeg puta.“

Marija iz Karlovca:

„Bilo mi je jako lijepo i jako mi je drago što sam išla na hodočašće jer sam doživjela prekrasne trenutke koje još slažem u svojoj glavi i iskreno za neke se na trenutke pitam je li to stvarno i kako je moguće, a Bogu je sve moguće, pa se u drugom trenutku pitam kako se uopće mogu zapitati kako je to moguće… Sretna sam i ispunjena i puna volje i želje za promjenama u svom životu.“