MATURALAC NA 10.HODOČAŠĆU ZA OSI u Međugorju

Na ovogodišnjem 10. Hodočašću za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom sudjelovala je jedna posebna mala skupuna iz Zadra. 

Činile su je 4 učenika: Petar Sutlović, Petar Stručić, Antonijo Jurlina i Bruno Begonja i 4 pratitelja iz O.Š. Voštarnica u Zadru. Osnovna škola Voštarnica-Zadar je već 44 godine javna ustanova u Republici Hrvatskoj u Zadru za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje učenika s većim teškoćama u razvoju odnosno s lakom, umjerenom i težom intelektualnom teškoćom, te s poremećajima iz autističnog spektra, u dobi od 7 do 21 godine, s područja cijele Zadarske županije (5 gradova i 28 mjesta).

Voditeljicom ove grupe, vjeroučiteljica Ivanka Čirjak nam je kazala da u školi imaju 140 učenika s teškoćama, među kojima su u novije vrijeme počeli prevladavati učenici iz autističnog spektra. Ovo hodočašće za trojicu učenika je bilo njihovo MATURALNO PUTOVANJE jer su napunili 21 godinu, a jedan od njih će još ostati u školi godinu dana. „Obično kao škola ne organiziramo za naše učenike neka velika putovanja, ond sam se ja sjetila zašto ih ne bismo za maturalac odveli na ovo Hodočašće u Međugorje. Našla sam majke koje bi išle i neke kolegice i eto tako smo došli ovdje. I bilo nam je lijepo. Jučer smo se penjali na Brdo ukazanja, sudjelovali u programu i bilo nam je veselo, a najvažnije je da su dečki uživali.“ – posvjedočila je vjeroučiteljica Ivanka.