MEĐUGORJE PUNO HODOČASNIKA ZA VIKEND UOČI ROĐENDANA VIDJELICE MIRJANE Rudolf Baier

MEĐUGORJE PUNO HODOČASNIKA ZA VIKEND UOČI ROĐENDANA VIDJELICE MIRJANE

Vikend uoči 18. ožujka 2024., odnosno 59. rođendana vidjelice Mirjane Dragičević – Soldo, Međugorje je službeno započelo ovogodišnju hodočasničku sezonu. 

Pokazali su to brojni hodočasnici koji su ponovno, kao u vremenima prije pandemije, okupirali međugorsku crkvu, molitvena mjesta i same ulice ovog hercegovačkog gradića. Ponovno su brojni hodočasnici iz Italije koji već tradicionalno započinju svoja hodočašća na Mirjanin rođendan. Tu su zatim brojne grupe Poljaka, Ukrajinaca, Čeha, Slovaka. Pomoćni biskup Tirane i Drača iz Albanije, mons. Arjan Dodaj doveo je grupu od stotinjak mladih iz svoje biskupije. Tu su zatim i hodočasnici iz španjolskog govornog područja, Amerike, zatim grupa od 35 hodočasnika iz Australije i mnogi drugi.

Posebno tokom nedjelje, u Međugorju je boravio i veliki broj hrvatskih hodočasnika te domaćih vjernika koji su iskoristili lijepo vrijeme za obavljanje sakramenta ispovijedi pred nadolazeću svetkovinu Uskrsa.

Rođendan vidjelice Mirjane Dragičević – Soldo već dugi niz godina je jedan od najiščekivanijih dana u godini za brojne štovatelje Kraljice Mira. Podsjetimo kako je vidjelica Mirjana Dragičević Soldo imala svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. godine. Tog Božića, Gospa je Mirjani najavila da neće više imati redovitih (dnevnih) susreta s Njom, ali joj je ostavila dar, - da će je moći vidjeti za svoj rođendan 18. ožujka sve dok je živa.

Od 2. kolovoza 1987. godine pa sve do 18. 3. 2020. Mirjana je imala mjesečna ukazanja na kojima se posebno molilo za sve one koji nisu upoznali ljubav Božju.

Ukazanje vidjelici Mirjani očekuje se u ponedjeljak, 18. ožujka oko 14 sati. Za pretpostaviti je da će kao i prošlih godina to biti intiman trenutak koji će ona podijeliti samo sa svojim ukućanima, dok će se brojni hodočasnici zaustavljati ispred njezine kuće ili u molitvi kod tzv. 'plavog križa'.

brdo ukazanja 17 3 2024