Mladi iz župa Ravnog i Trebinja u Međugorju Foto: Ivan Don Bijakšić

Mladi iz župa Ravnog i Trebinja u Međugorju

U subotu 26. 3. 2022. mladi iz župa Ravnog i Trebinje zajedno sa svojim župnikom don Ivanom Bijakšićem bili su na jednodnevnom hodočašću u u Međugorju.

Plan hodočašća bio je posjetiti zajednicu Cenacolo gdje se mnogi mladi bore protiv raznih ovisnosti, a sve to može pomoći današnjim generacijama mladih koji su izloženi raznim iskušenjima mračne svjetovnosti.

Mladi iz župa Ravnog i Trebinje prisustvovali su njihovom svjedočanstvu, gdje je na samom početku prikazan zanimljiv i edukativni filmom o nastanku Zajednice i njihovoj osnivačici s. Elviri Petrozzi. Naravno, čuli smo i potresno svjedočanstvo Matea i Luke. Svako svjedočanstvo „bivšeg ovisnika“ je priča za sebe, tužna i žalosna, potresna i dramatična, ali puna nade i životne radosti.

Naše praznine može ispuniti samo bezgranična ljubav Božja. Ako ne tražimo nju, privući će nas (novac, materijalno, moć, užitak, nasilje, droga, alkohol, tablete, kocka, virtualni svijet…) koji čine da čovjek gubi svoju unutarnju slobodu, te ranjava i uništava sebe i druge.

„Vjerujem da je ovo svjedočanstvo dirnulo naše mlade i potaknulo neke nove odluke i želje u življenju vlastite vjere i odnosa s drugima!“ – komentirao je don Ivan.

Nakon susreta sa mladima u zajednici Cenacolo mladi hodočasnici otišli su na brdo Križevac i obavili pobožnost Križnog puta, gdje su na svakoj od postaja izmolili jednu deseticu Gospine krunice. „Zanimljivo je to da uspinjanje na ovo brdo uz molitvu ne stvara umor nego upravo suprotno: odmor za dušu i tijelo. Križevac za hodočasnike znači poziv da susretnu Isusa u njegovoj Muci i otkriju njegovu ljubav.“ – zaključio je don Ivan, inače veliki zaljubljenik u Isusa i njegovu majku Mariju.