MNOŠTVO DOMAĆIH I STRANIH VJERNIKA NA CVJETNICU U MEĐUGORJU Rudolf Baier

MNOŠTVO DOMAĆIH I STRANIH VJERNIKA NA CVJETNICU U MEĐUGORJU

U nedjelju 24. ožujka u Međugorju je Cvjetna nedjelja ili Cvjetnica proslavljena doista svečano. Vrijeme je izjutra dozvolilo da su se mogle organizirati svečane procesije s maslinovim i palminim grančicama koje su framaši prodavali prije svih svetih misa na hrvatskom jeziku koje su bile u 7, 8, 11, i 18 sati.

Molitveni program u Međugorju kroz Veliki tjedan i na Uskrs

Procesija za hrvatsko govorno područje i župu krenula je kao i uvijek u 10.45 sati sa temelja stare crkve nakon blagoslova grančica, a zatim je svetu misu u 11 sati predslavio fra Jure Barišić, župni vikar uz koncelebraciju župnika fra Zvonimira i drugih svećenika.

Svetu misu na talijanskom jeziku u 9,00 sati predslavio je mons. Aldo Cavalli, a blagoslov grančica bio je kod kipa Uskrsloga, odakle su se vjernici u procesiji uputili prema dvorani Ivana Pavla II. gdje je služena sveta misa za sve talijanske hodočasnike. VIDEO CVJETNICA U MEĐUGORJU

Hodočasnici njemačkog govornog područja posebno su brojni ovih dana u Međugorju jer imaju uskrsne praznike, tako da ured informacija broji više od 2500 njihovih prijava. Misa na njemačkom jeziku bila je u 10,00 sati u dvorani, a također su imali lijepu procesiju s maslinovi granama prije svete mise.

cvjetnica 1