Molitveno-odgojni seminar u Međugorju

Od 13. do 15. veljače 2015. u Međugorju je održan molitveno-odgojni seminar za učenice 7. i 8. razreda osnovne škole, u organizaciji Školskih sestara franjevki Mostar.

Susret se održavao u kući molitve Domus pacis, a sudjelovalo je 40 djevojaka. Školske sestre franjevke Mostar već gotovo 25 godina održavaju molitvene susrete za djevojke. Nakon okupljanja, program je započeo molitveno – liturgijskim slavljem u župnoj crkvi sv. Jakova, nakon čega je uslijedilo upoznavanje i uvodni razgovor.

Drugog dana susreta sudionice seminara molile su na Brdu ukazanja te sudjelovale na večernjem molitvenom programu, osobito na klanjanju Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu koje je za njih bilo posebno duhovno iskustvo.

Seminar je završio, kako je to uobičajeno nedjeljnjom svetom misom. „Najveći poticaj da nastavimo rad jesu povratne informacije djevojaka koje se rado prisjećaju seminara, dolaze ponovno. I to je nama veliko ohrabrenje. Djevojke nose sa seminara ovo mjesto, Međugorje.

Mnoge od njih otkriju klanjanje u Međugorju i to istaknu kao jedno od vrlo lijepih iskustava. Tu su i poznanstva koja ostaju”, kazala je u programu Radiopostaje Mir Međugorje s. Danijela Brekalo u prigodi seminara koji je održan u siječnju.