Mons. ALDO CAVALLI u posjeti RADIO MARIJI i „MAJČINOM SELU“

Mogli bismo reći kako mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nakon svog nedavnog dolaska u Međugorje jednostavno ne miruje.

Vrlo rado se zaustavlja pozdraviti pojedine hodočasnike, hodočasničke grupe, a rado se odaziva i na posjete upoznavanja pojedinih zajednica, udruga ili drugih aktivnosti koje doprinose širenju Gospinih poruka u svijet.

Tako je u srijedu 4. svibnja mons. Cavalli primio glavnu urednicu Zdrinku Vasilj i predstavnika MARIA VISION MEĐUGORJE te im obećao skori posjet njihovim prostorijama.

mons-aldo-cavalli-maria-vision.jpg

Istoga dana, mons. Aldo je posjetio i blagoslovio prostorije, djelatnike, volontere i sve prijatelje Radio Marije Medjugorje.

mons-aldo-cavalli-radio-marija.jpg

U četvrtak 5. svibnja mons. Aldo je zajedno sa svojim tajnikom fra Antonijem Primorcem posjetio Majčino selo. Dobrodošlicu su mu iskazali djeca i djelatnice Vrtića „Sv. Mala Terezija“, kao i djeca, štićenici i djelatnici Dječjeg sela i zajednice Milosrdni Otac. U ime svih, ravnatelj Majčinog Sela, fra Dragan Ružić, upoznao je mons. Aldu sa poviješću i ciljem izgradnje ovog fra Slavkovog 'projekta za život'.

Nakon toga je mons. Aldo oduševljeno i toplo pozdravio sve okupljene. Na poseban način je ohrabrio sve štićenike Majčinog sela – da se nikada ne zaustave na neuspjehu, strahu ili problemu koji nose. Iz vlastitog primjera, dječaka koji je bio stidljiv, povučen i šutljiv, dječaka koji je teško prolazio u školi i padao razred, ali koji je na kraju zaslugom onih koji su prepoznali njegove darove i potencijal koji je imao u sebi, postao doktor političkih znanosti, papin diplomat i evo na kraju apostolski vizitator za župu Međugorje, mons. Aldo je poručio svima da svako dijete ili osobu nikada ne trebamo gledati onakvo kakvo je sada, nego uvijek u Božjoj perspektivi onoga što bi moglo postati ako se u ljubavi prepoznaju svi darovi koje ono nosi. A svi nosimo neke darove!

Posjet je završio razgledavanjem i upoznavanjem sa svim aktivnostima i službama kojima se „Majčino selo“ bavi.

mons-aldo-cavalli-majcino-selo.jpg