Sadržaj s oznakom: Mons Aldo Cavalli

Prefekt Dikasterija za nauk vjere kardinal Victor Manuel Fernández je na predstavljanju novih normi za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena, u petak 17. svibnja 2024., među ostalim odgovorio i na pitanja novinara o Međugorju, objavio je "L'Osservatore Romano".

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da mladi, ali i odrasli koji ovih dana dolaze u Međugorje, ulaze u mjesto milosti.

U srijedu 25. srpnja 2023. župa Međugorje proslavila je blagdan svoga zaštitnika sv. Jakova apostola. Sveti Jakov zaštitnik je i hodočasnika, a Međugorje je jedina župa koja je stavljena pod zaštitu ovoga sveca 1892. godine kada je župa osnovana.

U Međugorju je u toku 26. međunarodna duhovna obnova za svećenike koja je okupila oko 270 sudionika iz 35 zemalja.

Govore li istinu navodni Gospini vidioci iz Međugorja? Može li biti toliko plodova ako je riječ o prijevari? Što Papa misli o tom fenomenu? Za Aleteiu je odgovore na ova pitanja u intervjuu dao monsinjor Aldo Cavalli, papin izaslanik na mjestu navodnih ukazanja.

Poslanik pape Franje u Međugorju, mons. Aldo Cavalli, posjetit će Španjolsku od 12. do 14. svibnja, kao odgovor na osobni poziv predsjednika španjolske biskupske konferencije i kardinala Barcelone, Msgr. Juana José Omella, koji mu je uručen prošlog kolovoza povodom Festivala mladih - izvijestila je Zaklada Centro Međugorje. Biskup Cavalli biti će u pratnji svog tajnika fra Antonia Primorca.

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 16. siječnja apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći detalje sastanka, prenosi ika.hkm.hr.

Papa Benedikt XVI. preminuo je u subotu 31.12. 2022. u 95. godini života u samostanu unutar vatikanskih vrtova, gdje se preselio nakon što je postao prvi papa u 600 godina koji je dao ostavku.

Povodom 14. Marijansko-Mariološkog kongresa koji se od 7. – 9. listopada 2022. održao u Međugorju i na kojem je  u vrijeme cijeloga trajanja radnog dijela kongresa bio prisutan i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, mons. Aldo Cavalli, upitali smo ga za njegovo mišljenje o svemu doživljenom, ali i o tome kako vidi i doživljava Međugorje u kontekstu Nove evangelizacije.

Prvi dan 14. Mariološko-marijanskog internacionalnog kongresa koji se odvija u Međugorju od 7. – 9. listopada na temu “Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji” završio je večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova.

Na današnji dan, vizitator s posebnom ulogom u župi Međugorje, mons. Aldo Cavalli došao je upoznati fra Jozu Zovko u samostanu na Badiji, prenosi Maria Vision Međugorje televizija.

Apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli u povodu Velike Gospe razgovarao je za novi svečani velikogospojinski dvobroj Glasa Koncila.

Mogli bismo reći kako mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nakon svog nedavnog dolaska u Međugorje jednostavno ne miruje.

Molitvena grupa „Gospa Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati započinje svoju molitvu na prvoj postaji radosnih otajstava u podnožju Brda Ukazanja. Mole radosna i žalosna otajstva krunice, i točno u 6 sati stignu pred Gospin kip gdje izmole Anđeo Gospodnji, a zatim se spuštaju moleći slavna otajstva prema 'plavom križu' ispred kojeg mole 7 Očenaša.

Na redovitom tjednom susretu međugorske FRAME, u petak 1. 4. 2022. mladi iz župe imali su posebnog gosta predavača, novog apostolskog vizitatora za župu Međugorje: mons. Aldu Cavallija. Svi prisutni bili su vrlo razdragani i počašćeni njegovim dolaskom.

Na šestu nedjelju kroz godinu, 13. veljače 2022. u 11,00 sati prvu svetu misu sa župljanima i hodočasnicima predslavio je novi Apostolski Vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, nadbiskup mons. Aldo Cavalli, naslovni nadbiskup Vibo Valentie, i dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj. 

Stranica 1 od 2