OČEKUJE SE VIŠE OD 500 HODOČASNIKA NA 10. HODOČAŠĆE ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I OSOBE S INVALIDITETOM u Međugorju

10. Hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 17. – 19. 05. 2024. na temu: „Tijelo vaše hram je Duha Svetoga“ (1Kor 6, 19). Zaprimljeno je više od 500 prijava hodočasnika različitih Udruga i Zajednica diljem Hrvatske i nekoliko iz BiH.

Program hodočašća započinje u petak 17. svibnja večernjim molitvenim programom u župi. Drugi dan hodočašća u subotu 18. svibnja tokom jutra u programu je molitva krunice na Brdu ukazanja (u slučaju kiše u Majčinom selu, dvorana sv. Josipa), a popodne je zajednički susret u Dvorani Ivana Pavla II. (ŽUTOJ DVORANI) na kojoj će se moći čuti dirljiva svjedočanstva Ivane Nikolac iz Metkovića i Daria Bazika iz Osijeka, osoba sa 100% invaliditetom koje unatoč tome djeluju i bore se za neko bolje sutra osobama s invaliditetom. Dan završava sudjelovanjem u večernjem molitvenom programu u župi.

Treći dan hodočašća u nedjelju 19. svibnja u programu je slobodna molitva na Križevcu, a u Majčinom selu (dvorana sv. Josipa) u 10,00 sati je organizirana molitva križnog puta za nepokretne i slabopokretne i završna sveta misa prilagođena za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom u 11.00 sati koju će predslaviti vlč. Ivica Tolla, dugogodišnji duhovnik Laudato TV.