PETA VEČER IZVANREDNE DEVETNICE ZA MIR: POSVETA SRCU MARIJINU

U četvrtak 20. lipnja bila je peta večer izvanredne devetnice molitve za mir na koju je Gospa pozvala sve vjernike kao pripravu kroz devet dana za 43. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju.

Na Brdu ukazanja oko Gospina kipa molitva je započela mnogo prije zakazanih 22,00 sata kada se molitvi pridružila vidjelica Marija Pavlović – Lunetti. Prije radosnih i žalosnih otajstava na različitim jezicima čitana je Gospina poruka, a nakon litanija i sedam Očenaša, Gospa se ponovno ukazala:

"Za vrijeme ukazanja, kad je Gospa došla, sve nas je gledala. Ja sam preporučila Gospi sve nas, sve naše nakane, sve ono što imamo u srcu, na poseban način sve one koji su bolesni u duši i u tijelu. Gospu sam molila da zagovara pred Svojim Sinom Isusom za Mir u svijetu. Gospa je ispružila ruke i molila dugo vremena nad na nama, na svojem materinskom jeziku. Sve nas je blagoslovila i rekla; "U isto vrijeme na istom mjestu" i otišla u Nebo." – kazala je Marija.

Nakon ukazanja svi su zajedno izmolili Veliča, zatim je vidjelica Marija zamolila sve da se posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu, prema molitvi koju je izdiktirala Jeleni Vasilj ovdje u Međugorju na početku ukazanja:

Posvetna molitva Srcu Marijinu

O prečisto Srce Marijino,
prepuno dobrote
pokaži svoju ljubav prema nama.
Tvoga Srca plamen, o Marijo,
neka siđe na sve ljude.

Mi te beskrajno volimo.
Utisni u naša srca pravu ljubav
da čeznemo za tobom.

O, Marijo, blaga i ponizna Srca,
sjeti nas se kad sagriješimo.

Ti znaš da svi ljudi griješe.
O, daj da po tvom prečistom i
majčinskom Srcu
ozdravimo od svake duhovne bolesti.

O, daj da uvijek mognemo gledati
dobrotu tvog majčinskog Srca
i da se po plamenu
tvoga Srca obratimo. Amen.

Potom su se molila slavna otajstva krunice iza kojih je ukrajinski biskup mons. Jan Sobilo koji je i večeras molio za mir u svojoj zemlji, zamolio sve nazočne svećenike da ispruženim rukama nad sve prisutne izmole i blagoslove sve njih i sve one koje nose u srcu.

Direktni video prijenos molitve i Gospina ukazanja može se svaki dan devetnice Kraljici Mira pratiti od 22 sata na https://marytv.tv/.