Premijerno predstavljen glazbeno-dokumentarni film "STEPINAC"

U dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju premijerno je predstavljen glazbeno-dokumentarni film "Stepinac" o blaženom Kardinalu Alojziju Stepincu.

Autor ovog filma je fra Šimun Šito Ćorić koji uz glazbu i sliku predstavlja priču o mladiću koji je postao svetac.

U filmu se prikazuje i govori o Stepinčevom djetinjstvu i odrastanju, djelovanju u Crkvi te prolasku kroz mučno razdoblje komunizma. Voditeljica programa Sanja Pehar istaknula je da su sveci naši uzori i i primjer kršćanskoga življenja koji smo pozvani slijediti.

"Sve što sam imao reći o blaženome Stepincu, to sam rekao u filmu. Ja nemam tu ništa dodati", dodao je autor filma fra Šito Ćorić.

"O blaženom Alojziju Stepincu znam ponešto i priznajem da znam malo. A trebao bih puno više. I zato je ovo doista nešto što je jako dobro, da znamo nešto o čovjeku koji je izrastao iz našeg naroda. Mi znamo puno o drugim svecima koji su živjeli i djelovali u drugim krajevima, ali on je živio u našem kraju. To je jako važno i zato je to snažan poticaj da i mi možemo to živjeti. Pogotovo u današnjem vremenu kojeg mi smatramo dosta nezgodnim i teškim. Ali zapitajmo se kakvo je njegovo bilo. On je bio vertikala i ostao vertikala, ostao jasan i potpuno autentičan", kazao je župnik fra Marinko Šakota.

Njegov krepostan život i mučeničku smrt Božji je narod prepoznao i častio već za života, a osobito nakon smrti, unatoč komunističkim zabranama i progonima. Prema riječima svetog Ivana Pavla II. blaženi Alojzije Stepinac je najsvetiji lik Crkve u Hrvata.

Josip Vasilj/medjugorje-info.com