PRIPREME ZA MLADIFEST

Još par dana dijeli nas od početka 34. MLADIFESTA u Međugorju koji je ove godine pomjeren par dana ranije pa tako počinje u srijedu 26. srpnja konferencijom za medije u 10,00 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. (Žuta dvorana iza vanjskog oltara crkve sv. Jakova). 

Medijima će se obratiti apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji će detaljnije predstaviti program 34. Mladifesta.

Mladifest će trajati do nedjelje 30. srpnja 2023. Tema je „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49)

Očekuje se oko 50 000 hodočasnika te oko 400 svećenika, kako je i inače bivalo proteklih godina.

Unatoč vrućinama, u Međugorju i ovih dana pred Mladifest moguće je vidjeti grupe hodočasnika koji traže sjenovite kutke za kateheze, objašnjenja ili molitvu. Poneke hodočasničke grupe mladih, posebno one iz prekomorskih zemalja poput Paname, Urugvaja, Perua, Argentine i Paraguvaja već su stigle u Međugorje i pripremaju se za dane programa.

Vidljivi su i radovi na infrastrukturi oko crkve poput obojanih cestovnih oznaka. Oko vanjskog oltara su postavljena mjesta za kamere i zvučnike.

Orkestar Mladifesta započeo je sa svojim sviračkim i pjevačkim probama, a uskoro će mu se pridružiti i internacionalni zbor mladih.

U iščekivanju i pripremi pod vrućim sunčevim zvizdanom, župa se najprije priprema za proslavu svog nebeskog zaštitnika sv. Jakova, 25. srpnja, a zatim će, kao već zadnje 34. godine, Međugorje postati najveći grad mladih na svijetu!