Sadržaj s oznakom: 34 Mladifest

U jutarnjem programu četvrtog dana Mladifesta, u subotu 29. srpnja svoje svjedočanstvo dao je don Marcelo Marciano svećenik iz Uruguaya. Don Marcelo je sedam godina biskupijski svećenik na župi „María Reina de la Paz“ – jedine župe koja se tako zove - u mjestu Montevideo u Uruguayu. Također je i kapelan za mlade u svojoj biskupiji.

Sve što je dobro, kratko traje! – poslovica je koju sigurno možemo upotrijebiti za ovaj 34. Mladifest. 

Fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije predslavio je Misu drugog dana 34. Festivala mladih u Međugorju.

Postoji nešto oslobađajuće i isceljujuće u spoju čovječjeg tijela koje se giba i ritma glazbe. 

U subotu 29. srpnja na 4. danu Mladifesta, svoje svjedočanstvo mladima uputio je Josip Milković koji dolazi iz Vrlike, malog mjesta u dalmatinskoj zagori.

Kako se penju temperature zraka tako se zagrijava i atmosfera na Mladifestu. To je posebno vidljivo i slušljivo u vokalnim i instrumentalnim solističkim dionicama pjesama u kojima izvođači internacionalnog zbora Mladifesta postaju sve slobodniji i virtuozniji u izvođenju svojih solo dionica, tako da se sve više baš uživa u svakom glazbenom predahu programa. Rasplesane i raspjevane stanke su ove godine i nešto duže jer je program rasterećeniji svjedočanstvima na radost i mladih i starih i prisutne djece čije prelijepe kadrove snima ekipa zadužena za video prijenos sa svojih 9 kamera i jednim dronom.

U Međugorju za vrijeme Mladifesta boravi i obitelj Masso iz mjesta Mcallen iz Teksasa, (USA), mjesta na granici između Meksika i USA. 

Na drugom danu 34. Mladifesta u Međugorju s 'Hvaljen Isus i Marija' tisuće okupljenih pozdravio je Zlatko Dalić. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u prijenosu uživo na Laudato TV-u iznio je svoje životno i vjersko svjedočanstvo. 

I ove godine na ulazu u prostor vanjskog oltara postavljeno je stometarsko platno na koje sudionici mogu pisati svoje molitvene nakane koje će na misi u subotu 29. 7. 2023. biti prikazane na oltaru.

Drugog dana Mladifesta, u četvrtak 27. srpnja osvanuo je sunčan i vedar dan, ali zbog bure ugodan, s jutarnjom temperaturom od 19 stupnjeva i dnevnom od oko 30-tak stupnjeva. 

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da mladi, ali i odrasli koji ovih dana dolaze u Međugorje, ulaze u mjesto milosti.

Drugi dan 34. Mladifesta započeo je na Brdu Ukazanja u 6,00 sati jutarnjom molitvom krunice oko Gospina kipa. Tisuće mladih u molitvi predvodio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić i jedan od vidjelaca Ivan Dragičević. 

Duhovna obnova za mlade ili Mladifest ove je 2023. godine došao do svog 34. izdanja. Osmišljen od strane fra Slavka Barbarića kao jedna duhovna obnova prilagođena mladima koja će ih kroz prigodne kateheze, molitvu, sakramente s vrhuncem u euharistiji te pjesmu, ples i druženje povesti prema Kraljici Mira koja će ih zatim privesti k Isusu. 

Predragi!

obraćam se s radošću vama koji sudjelujete na Festivalu mladih u Međugorju, koji je prilika da slavite i obnovite vašu vjeru. Želim da proživite ove dane kao duhovno hodočašće koje će vas odvesti na susret s Gospodinom u euharistiji, klanjanju, ispovijedi, biblijskim katehezama, tihoj molitvi krunice, ali i preko svjedočanstava.

U srijedu 26. srpnja 2023. na kraju konferencije za novinare na kojoj su nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator za župu Međugorje i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić predstavili okvirni program Mladifesta, najavili predslavitelje večernjih misnih slavlja te pojasnili poruku pape Franje koju je i ove godine poslao mladima okupljenim na Mladifestu, fra Zvonimir je prisutnim novinarima posvjedočio i svoje iskustvo i viđenje Mladifesta:

U srijedu 26. srpnja 2023. s početkom u 10 sati u žutoj dvorani Ivana Pavla II. održana je konferencija za novinare na kojoj su nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator za župu Međugorje i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić predslavili okvirni program Mladifesta, najavili predslavitelje večernjih misnih slavlja, te pojasnili poruku pape Franje koju je i ove godine poslao mladima okupljenim na Mladifestu.

Stranica 1 od 2