Pripreme za početak Mladifesta 2020.

U Međugorju se ubrzano radi na pripremama za ovogodišnji, pandemijom ograničeni Mladifest 2020. koji službeno započinje večernjim molitvenim programom u subotu 1. kolovoza.

U toku su radovi uređenja oko crkve, postavljanje bina, kamera… Radi se na tome da se prilikom organizacije programa ispoštuju sva pravila socijalne distance i sve epidemiološke upute.

Već pet dana traju i intenzivne probe međunarodnog zbora i orkestra koje i ove godine vodi prof. Damir Bunoza. Zbor i orkestar su pojačani članovima Frame iz Međugorja i Čitluka, kao i većinom domaćim pojedincima koji su trebali proći strogi glazbeni i instrumentalni natječaj.

"Iako sastavljeni od pretežno domaćih svirača i pjevača, zbor Mladifesta nipošto ne zaostaje za onim izrazitije međunarodnim zborom od prošlih godina, dapače ovaj ovogodišnji zbor im je jednak ili čak i bolji" - komentirao je prof. Damir Bunoza - te nastavio: "Na neki način sam i sretan jer su na ovaj način i domaći ljudi dobili priliku pokazati svoje talente i kvalitete. Ipak, neće nedostajati i predstavnika mladih iz drugih zemalja, jer se oni svim silama i u vlastitom aranžmanu pokušavaju 'probiti' do Međugorja! U svakom slučaju pozitivne molitvene i pjevačke energije ni ovaj put neće nedostajati!"

Geslo Mladifesta je „Dođite i vidjet ćete“ (Iv 1, 39), pa vam samo možemo poručiti: Dođite i vidjet ćete kako je Crkva mlada, živa i sigurna ovdje u Međugorju pod Gospinim plaštem!