PRVI LIPANJSKI VIKEND: BROJNA HODOČAŠĆA U MEĐUGORJU Rudolf Baier

PRVI LIPANJSKI VIKEND: BROJNA HODOČAŠĆA U MEĐUGORJU

Tokom prvog vikenda u lipnju, u Međugorju su prisutni brojni strani i domaći hodočasnici. Posebno dominiraju različite hodočasničke skupine iz Hrvatske. 

Tako imamo više od 1300 hodočasnika koje je okupilo 15. Hodočašće za obitelji, imamo 150 hodočasnika beskućnika iz Rijeke i Zagreba i 1. Hodočašće za sportaše, uz još brojne skupine iz različitih hrvatskih gradova.

Sigurno je jedan od razloga svetkovina Tijelova kao neradni dan, koja je omogućila premošćivanje radnog petka, tako da je uz dane vikenda donijela svojevrsni produženi vikend. Tu je zatim i 31. svibnja kao blagdan Pohođenja Marijina s kojim su isto mnogobrojni vjernici poželjeli na marijanski način u marijanskom mjestu Međugorju završiti Gospin mjesec svibanj. A onda je tu i prva subota u mjesecu lipnju, dan posvećen Srcu Blažene Djevice Marije i molitvi za obraćenje grešnika.

Sve su to mogući razlozi ovako velikog broja hodočasnika u Međugorju, ali najveći i najsigurniji razlog je sigurno Marijina Majčinska ljubav koju današnji čovjek traži kao najsigurniji put do iskustva živoga Boga i Božje ljubavi. I svi ovi hodočasnici dokaz su kako Gospa ne prestaje zvati svoju djecu na obraćenje i na povratak „kući“.