Šurmanci: Proslavljen blagdan sv. Faustine medjugorje-info.com

Šurmanci: Proslavljen blagdan sv. Faustine

Svetom misom u 8,00 satu u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje na blagdan sv. Faustine Kowalske, 5. listopada 2021. slavljena je sveta misa koju je predslavio međugorski svećenik fra Renato Galić.

U svojoj propovijedi fra Renato je govorio o Božjem milosrđu, a župljanin Ljubo Jovanović, koji se brine o crkvi u Šurmancima objasnio je zašto je ova crkva i blago koje se u njemu krije, toliko draga međugorskim hodočasnicima koji često ovdje navraćaju na molitvu i svetu misu:

”Kada je papa Ivan Pavao II. Faustinu trebao proglasiti svetom, bilo je potrebno jedno čudo, koje se dogodilo upravo pred ovom slikom Milosrdnog Isusa koju mi imamo na oltaru naše crkve. Čovjek koji je ozdravio pred tom slikom bio je Ugo Festa, koji je bolovao od distrofije mišića, epilepsije, vid mu je bio 70 posto oštećen… Bio je prikovan za kolica i liječnici su mu rekli da ga samo molitva može ozdraviti. On se tri dana molio ispred slike, a četvrti je dan ozdravio”, kazao je Ljubo.

U ovoj filijalnoj crkvi u Šurmancima uz sliku Milosrdnog Isusa čuva se i djelić tijela sv. Faustine i relikvije sv. Ivana Pavla II.

”Relikviju sv. Faustine je iz Splita donio pokojni međugorski župnik fra Leonard Oreč. Relikvija sv. Faustine je relikvija prve kategorije – dio tijela, a relikviju sv. Ivana Pavla II. donio je jedan đakon iz Rima. Relikvija je dio albe i moglo bi se kazati da je to relikvija druge kategorije”, objasnio je gospodin Ljubo Jovanović,

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji: