Sadržaj s oznakom: Šurmanci

Čudo iscjeljenja Uga Feste posredstvom slike koja se štuje u crkvi u Šurmancima samo nekoliko kilometara udaljenoj od Međugorja bilo je jedan od dokaza pri beatifikaciji sestre Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu, te proglašenju blagdana Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa. Ova se slika(ikona) nalazi iznad oltara koja je upravo zbog toga posvećena Milosrdnom Isusu.

Ovo je svjedočanstvo mještanina LJUBE JOVANOVOĆA koji brine o crkvi Milosrdnog Isusa u Šurmancima, filijali župe Međugorje, u kojoj dočekuje hodočasnike i svjedoči im:

I ove godine članovi molitvene grupe "Gospa Majka moja" molili su devetnicu Božanskom milosrđu“ kao pripremu za svetkovinu Nedjelje Božjeg milosrđa koja se slavi u nedjelju 24. travnja svečanom svetom misom u Crkvi Milosrdnog Isusa u Šurmancima s početkom u 11:00 sati.

Svetom misom u 8,00 satu u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje na blagdan sv. Faustine Kowalske, 5. listopada 2021. slavljena je sveta misa koju je predslavio međugorski svećenik fra Renato Galić.

U Šurmancima, jednom od sela međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa.

Veliki požar koji je jučer zahvatio brdo Crnicu i koji je prijetio Brdu Ukazanja u Bijakovićima, zahvaljujući nadljudskim naporima mještana Šurmanaca i čitlučkim vatrogascima napokon je stavljen pod kontrolu.