SVETKOVINA VELIKE GOSPE U MEĐUGORJU

U utorak 15. kolovoza 2023. katolička crkva slavi svetkovinu Velike Gospe ili uznesenje Bl. Djevice Marije na nebo. Svetkovina Velike Gospe spada u zapovjedne blagdane. 

Zapovjedni blagdani u Katoličkoj Crkvi su sve nedjelje u godini te svetkovine na koje katolici moraju prisustvovati misi i suzdržavati se od nepotrebnog rada.

Najpoznatija crkva u našoj okolici posvećena Uznesenju Bl. Djevice Marije je ona u Širokom Brijegu koju ovih dana devetnice i na samu svetkovinu posjećuje veliko mnoštvo vjernika.

I Međugorje je ovih dana puno hodočasnika iz cijeloga svijeta. Nešto je manje talijanskih hodočasnika, ali su brojni hodočasnici iz Ukrajine, Slovačke, Poljske,Češke, a tu su i skupine iz Irske, Amerike, Španjolske, iz Južne Amerike, Izraela... Na sam dan svetkovine očekuje se i mnoštvo domaćih hodočasnika koji će posjetiti Međugorje kao mjesto Gospinih ukazanja.

RASPORED SVETIH MISA:

Svete mise u župnoj crkvi će biti u 6, 7, 8, 9, 11 i svečano sveto misno slavlje u 19 sati. Od samog jutra hodočasnici imaju mogućnost i za svetu ispovijed.