Tema i datumi duhovnih obnova u Međugorju za 2021. godinu

Duhovna i molitvena klima Međugorja, mogućnost molitve u zatvorenim prostorima (crkva, kapelica) te otvorenim, u prirodi (Podbrdo, Križevac), postojanje dvorane za susrete te smještajni kapaciteti doprinose da je u Međugorju doista ugodno i plodonosno održavanje različitih seminara, susreta i duhovnih obnova.

Puno hodočasnika i duhovnika svjedoči kako se ovdje kao nigdje drugdje na svijetu srca ljudi čudesno otvaraju Božjoj milosti. Stoga ne čudi što je i župa prepoznala organiziranje duhovnih obnova kao jedan važan apostolat u širenju Gospinih poruka i omogućavanju ljudima da kroz različite programe i sadržaje još dublje i odlučnije porade na svom obraćenju i krenu putem svetosti.

Uz stalne duhovne obnove koje organizira samo župni ured ili župni ured u suradnji s nekim vanjskim organizatorom, tu su i brojne duhovne obnove koje organiziraju različite molitvene grupe ili udruge koje su privatnog karaktera uz korištenje crkvenih prostora.

TEMA DUHOVNIH OBNOVA

Unatrag par godina i sve duhovne obnove koje se organiziraju u župi dobile su zajedničku temu. Tako nova izabrana tema svih duhovnih obnova koje su najavljene u Međugorju za 2021. godinu nosi naziv ”Koje dobro moram činiti?” (Mt 19, 16).

DATUMI DUHOVNIH OBNOVA

Prva duhovna obnova bit će 27. MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA ORGANIZATORE HODOČAŠĆA. VODITELJE CENTARA MIRA I MEĐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA. Ova duhovna obnova planirana je od 14. do 18. ožujka 2021. godine.

  1. MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA ŽIVOT održat će se u Međugorju od 5. do 8. svibnja 2021. Ovo je duhovna obnova s Majkom života za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…
  2. MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA SVEĆENIKE održat će se u Međugorju od 5. do 10. srpnja 2021.

MLADIFEST je od 1. – 6. kolovoza i on se neprekidno održava već više od tri desetljeća.

  1. MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA ZA BRAČNE parove je od 3. do 6. studenoga 2021. godine.