U Međugorju izvedeni Vivadijeva „Gloria” te Mozartova „Krunidbena misa”

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak ,4. lipnja tijekom večernje svete mise u 19 sati, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova izvedeni su „Gloria” A. Vivaldija te  „Krunidbena misa”  W.A. Mozarta.

Nastupili su: Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Mostaru, Akademski zbor Pro musica, zborovođa: Katja-Krolo Šarac i Dragan Filipović, korepetitorica: Marijana Pavlović, Simfonijski orkestar Mostar, solisti: Ilijana Korać, Monija Jarak, Stefano Surian, Mario Krnić. Izvedbom je dirigirao Igor Tatarević.

To je prvi put na našim prostorima da je takvo klasično djelo, misa, izvedeno u sklopu misnog slavlja. „Odavno sam želio da to izvedemo, posebice jer je ova glazba pisana baš za misu, za one nepromjenjive dijelove mise, drago mi je da sam naišao na razumijevanje u prvom redu međugorskog župnika fra Marinka.

Ova glazba je teška, ali je lijepa, plemenita, ona obogaćuje. Neponovljivi Mozart pisao ju je Bogu na slavu, a ljudima na korist”, kazao je don Dragan Filipović, voditelj Akademskog zbora Pro musica iz Mostara.

Ako želite čitati još vijesti iz Međugorja, kliknite OVDJE

Označeno u