Učenici škole za djecu s teškoćama iz Poljske u Međugorju medjugorje-info.com

Učenici škole za djecu s teškoćama iz Poljske u Međugorju

U Međugorju je ovih dana ponovno puno hodočasničkih grupa iz različitih zemalja svijeta. Ponovno su gužve po ulicama, molitvenim mjestima i prostorima oko crkve. 

Ipak, između svih ovih grupa nalazi se i jedna posebna grupa hodočasnika iz Poljske. Radi se o učenicima specijalne škole Kolbuszowej Dolney iz mjesta KOLBUSZOWA u Poljskoj. U grupi koju vodi Edward Kociubinski, voditelj turističko-hodočasničke agencije "MAGNIFICAT", ima ih 56. Među njima su djeca s teškoćama iz spomenute škole, njihovi učitelji i njegovatelji te neki članovi njihovih obitelji ili prijatelji.

Ideju za ovakvo hodočašće dobila je jedna od učiteljica koja je i sama bila na hodočašću u Međugorju po prvi puta prošle godine u kolovozu. Tada se oduševila onim čime joj je Međugorje nahranilo srce: jednim posebnim mirom i odmah je poželjela dovesti ovdje i svoje učenike. I doista, kaže kako djeca ovdje baš uživaju, jako su radosni i mirni, roditelji se osjećaju ponosno i zadovoljno, obnovljenih snaga. A sam Edward kaže kako su mu osobe s teškoćama najdraži hodočasnici!

Nisu imali novce za hodočašće nego su ga skupljali preko donatora, volontiranja u crkvi, napravili su i malu predstavu s kojom su gostovali i tako su uspjeli prikupiti potrebna sredstva da si plate put do Međugorja.

Grupa je u Međugorje stigla u četvrtak 21. travnja. Bili su na Brdu ukazanja, Križevcu, u posjeti zajednici Cenacolo i Majčinom selu, na izletima na Kravicu i Mostar. Kući kreću u srijedu 28. travnja. Na povratku će još navratiti pozdraviti Gospu u Tihaljini.