Sadržaj s oznakom: Poljska

Tisuće muškaraca okupilo se na sastanku formacije ‘Marijinih ratnika’ u bazilici svetog Vinka Paulskog u Bydgoszczu u Poljskoj, 14. siječnja.

Povorke "Sveta tri kralja" prošle su ulicama 800 poljskih mjesta i gradova 6. siječnja 2023., za blagdan Bogojavljenja, a procjenjuje se da je oko 1,5 milijuna ljudi sudjelovalo u, kako se vjeruje, najvećoj uličnoj priredbi Rođenja Kristova na svijetu.

Trebalo je to biti nekoliko mirnih sati vožnje kroz Hrvatsku na hodočasničkom putu do Međugorja, no prometna nesreća zaustavila je planove i želje 44 hodočasnika iz središnjega dijela Poljske koji su uoči Velike Gospe sedam dana htjeli posvetiti duhovnoj okrjepi u Bosni i Hercegovini te je 32 preživjelih zadržala u bolnicama u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu.

U autobusu koji je iz Poljske išao za Međugorje te doživio nesreću u Hrvatskoj bilo je 12 hodočasnika iz Konina, mjesta u biskupiji Włocławek, među kojima i župni vikar župe sv. Wojciecha Rafał Działak.

U zadnje vrijeme, postalo je vrlo popularno organizirati tzv. katoličke ljetne kampove za djecu. Njihova ljepota sastoji se u tome da uz program „za odmor tijela“ kombinira i program "za odmor duše“.

U Međugorju je ovih dana ponovno puno hodočasničkih grupa iz različitih zemalja svijeta. Ponovno su gužve po ulicama, molitvenim mjestima i prostorima oko crkve. 

Družba katoličkog apostolata Palotinaca iz Poljske sredinom 2021. godine u Međugorju je otvorila svoju podružnicu, tzv. „Poljsku hodočasničku kuću apostola Kraljice mira“.

KONRAD (25) i LAURA (27) PAŁGAN dolaze iz Poljske. Na prvi pogled izgledaju poput običnih mladih ljudi, ali kad počnu govoriti o Bogu, njihove se čiste oči zažare, a riječi oboji snaga osobnog iskustva Božje ljubavi i prisutnosti u njihovim životima.

Laura i Konrad Pazgan upoznali su se u Međugorju i uplovili u bračnu luku. Konradu je to bio 25. dolazak u Međugorje, a Lauri treći dolazak s poljskim hodočasnicima.

Poljska biskupska konferencija u izjavi objavljenoj 17. rujna 2020. podržala je inicijativu poljske Vlade za povlačenjem iz Istanbulske konvencije.

Edward Kociubinski, voditelj turističko-hodočasničke agencije "MAGNIFICAT" sa grupom od 30-tak poljskih hodočasnika boravi u Međugorju. Inače njegova agencija djeluje od 1993. godine u poljskom gradu Rzeszówu i jedna je od onih koja možda najviše puta godišnje organizira hodočašća iz Poljske za Međugorje.

Rumunji najreligiozniji, Poljaci najčešći na misama, Hrvati među prvih deset ...

Objavljeno u Najave | 16.10.2018.

Hodočašće u Poljsku

Agencija Pro Pak Hercegovina organizira hodočašće u Poljsku, program i detalje za prijavu pročitajte u nastavku:

Sakrament ispovijedi koji je temelj Euharistije gasi se diljem europskog kontinenta.

Novi zakon, koji stupa na snagu u ožujku, trebao bi omogućiti poljskim obiteljima da provode više vremena zajedno te da radnicima u trgovinama daju malo više odmora.

Poljski budući premijer Mateusz Morawiecki pozvao je Europsku uniju da se vrati u svojim “vrijednostima“ i kršćanskim korijenima.

Stranica 1 od 2