Vjernici župe Brestovsko hodočastili u Međugorje

U subotu, 21. studenog 2015., vjernici župe Brestovsko, zajedno s vjernicima iz okolnih župa, predvođeni župnikom fra Damirom Pavićem, hodočastili su u Međugorje.

„Bilo nas je stotinjak. Jedan čitav autobus ispunila je Franjevačka mladež, koja je na ovo hodočašće krenula s ciljem što bolje priprave za Obred primanja i davanja obećanja, koji se održao dan poslije. Kod framaša se rodila ideja: prinijeti na oltar međugorske kamenčiće kako bi upravo Gospodin naša često tvrda i nebrušena srca učinio po srcu svome.

Nakon toga, krenuli smo na Podbrdo, mjesto Gospinog ukazanja, razmatrajući putem radosna otajstva krunice. Kod Gospinog kipa – tišina, molitva, mir, zahvala. U 17 sati počeo je večernji molitveni program molitvom krunice. Vrijeme prije toga smo iskoristili za svetu ispovijed. Konačno, vrhunac našeg hodočašća bila je sveta misa u 18 sati nakon koje smo se uputili natrag svojim domovima.

Moglo bi se reći da nam vrijeme taj dan i nije bilo baš naklonjeno. Padalo je, puhalo, čak na povratku i sniježilo. Neka, Bogu hvala. Zato su srca bila mirna, radosna i duhovno ispunjena”, kazali su sudionici ovoga hodočašća.