ZAKLJUČENA 29. DUHOVNA OBNOVA ZA ORGANIZATORE HODOČAŠĆA…

Od ponedjeljka 18. pa do petka 22. ožujka u Međugorju se održala 29. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje koja je okupila oko 220 sudionika iz 26 zemalja svijeta. 

Duhovnoj obnovi prisustvovali su i članovi Društva vodiča iz župe Međugorje. Tema susreta je bila: „Marija je uistinu izabrala bolji dio…“ (Lk 10, 42) U Gospinoj školi.

Duhovna obnova je započela 18. ožujka registracijom sudionika od 15,00 sati i večernjim molitvenim programom u župnoj crkvi sv. Jakova.

Program obnove se sastojao od klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu, govora mons. Alde Cavallia, apostolskog vizitatora za župu Međugorje, hercegovačkog provincijala fra Joze Grbeša i voditelja ICMM Vedrana Vidovića. Glavni predavač i koordinator duhovne obnove bio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić koji je sudionike upoznao sa događanjima u župi, održanim programima, planovima za budućnost i dr. U svojim katehezama kroz biblijske tekstove o kralju Davidu pokušao je sudionicima objasniti stvarnost grijeha, dinamiku nastajanja grijeha, našeg prijanjanja uz grijeh, ali i važnosti sakramenta svete ispovijedi – tog najvećeg lijeka za čovječju dušu, psihu, emocije i tijelo.

Lijepo druženje svih sudionika obnove i svećenika koji djeluju na župi bilo je u četvrtak na zajedničkom ručku koji se zadnjih godina održava u 12.30 sati u Majčinom selu.

Duhovna obnova je završila u petak 22. ožujka, svetom misom koju je za sve sudionike predslavio mons. Aldo Cavalli.

I ove godine svi sudionici ne kriju zadovoljstvo ponuđenim sadržajima u kojima su bili zastupljeni i duhovni i informativni elementi i osjećaju važnost formacije voditelja hodočašća i svih onih koji žele svjedočiti o Međugorju.