ZAPOČELA DEVETNICA PRIPRAVE ZA 43. OBLJETNICU UKAZANJA marytv

ZAPOČELA DEVETNICA PRIPRAVE ZA 43. OBLJETNICU UKAZANJA

Približavamo se 43. obljetnici Gospinih ukazanja koja se obilježava u utorak 25. lipnja, pa kao i svake godine, župa Međugorje se posebno priprema za taj svečani dan. Podsjetimo se i kako su vidioci 2. veljače 1982. upitali Gospu kada želi da se proslavi blagdan Kraljice Mira? Ona se nasmiješila i odgovorila: "Voljela bih da je 25. lipnja.“

Priprema koja se Gospi najviše sviđa je svakako priprema srca: kako bi bila otvorena za milosti koje je Nebo namijenilo izliti na zemlju toga dana. Srca se najbolje otvaraju žrtvom i molitvom, pa je i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić preko radio valova pozvao sve župljane da se odazovu zajedničkoj molitvi krunice koju će župa organizirati u danima od subote, 15. lipnja pa do nedjelje 23. lipnja u 16 sati na Brdu ukazanja.

Na uočnicu ukazanja, odnosno na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja organizira se tradicionalna Hodnja mira s Humca prema crkvi sv. Jakova u Međugorju, a u popodnevnim satima je dolazak hodočasnika Zavjetnog hodočašća Kraljici Mira iz župe Krista Kralja u Čitluku.   

Također se sveta krunica moli i u sklopu večernjeg molitvenog programa koji započinje u 18 sati, a nju će (počevši od nedjelje) predmoliti župljani raspoređeni prema slijedećem rasporedu:

16. 6. nedjelja – MILETINA
17. 6. ponedjeljak – VIONICA
18. 6. utorak– ŠURMANCI
19. 6. srijeda– BIJAKOVIĆI
20. 6. četvrtak– MEĐUGORJE
21. 6. petak – MAJČINO SELO
22. 6. subota – TREĆI RED
23. 6. nedjelja – FRAMA
24. 6. ponedjeljak – MARIJINE RUKE

Najavljeno je i kako će kroz devetnicu Kraljici Mira svako večer svetu misu predslaviti netko od svećenika koji su bili na službi u međugorskoj župi.

Na samu obljetnicu ispovijed počinje rano ujutro u 4.30, a svete mise su u 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sveta misa u 19 sati.

Prvoga dana devetnice, u subotu 15. lipnja molitvu krunice na Brdu ukazanja predmolio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.