Završen susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, međugorskih molitvenih i karitativnih skupina

Dvadeset drugi susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, međugorskih molitvenih i karitativnih skupina, na kojemu se okupilo 400 sudionika iz 23 zemlje, završio je sv. misom zahvalnicom u petak 6. ožujka, koju je predvodio koordinator seminara fra Marinko Šakota, župnik međugorske župe.

Tema ovoga međunarodnog seminara  bila je: „Mir vama”. Fra Marinko je,  između ostalog, okupljenim sudionicima kazao: „U Gospinoj školi na djelu je pedagogija ljubavi. Čudesnost njene pedagogije se krije u njenoj bezuvjetnoj ljubavi. Ona nas uči da bez ljubavi ništa nije moguće.

I ako dopustiš da tebe Isus vodi, onda ti možeš voditi druge”. Sudionici su sudjelovali na predavanjima, razgovorima s predavačima i međugorskim svećenicima, u večernjem molitveno-liturgijskom programu te drugim programima koji su za njih organizirani.  Na susretu je prvi put sudjelovala i Sara Chaya iz Libanona. 

Pripada skupini Prijatelji Marije, Kraljice Mira. Sara je kazala: „Došli smo ovamo s velikim zadovoljstvom kako bismo što bolje upoznali Međugorje, kako bismo naučili što bolje se odnositi prema hodočasnicima i dijelili svoja iskustva i ljubav prema našoj Majci. Prekrasno mi je vidjeti toliko ljudi na jednom mjestu s istim razlogom, a to je širenje Gospinih poruka. Sada želim dolaziti svake godine na susret u Međugorje. Ovaj posao radim od 1997. godine i Međugorje mi je u središtu srca, u središtu moje duše i života. To dijelim sa svojom obitelji, sa svojom djecom  i sa svima koji me žele slušati jer mislim da je divno razmjenjivati međusobna iskustva”, kazala je Sara. Fotogaleriju sa susreta pogledajte OVDJE.