Sadržaj s oznakom: Fra Marinko Šakota

Odlukom Uprave Hercegovačke franjevačke provincije dosadašnji župni vikar u Čerinu fra Marinko Šakota imenovan je voditeljem Hrvatske katoličke misije u St. Gallenu (Švicarska).

Objavljeno u Molitve | 21.7.2023.

Klanjanje

Odbaci sve lažno od sebe. Isus te vidi onakvim kakav jesi, kakav ćeš biti u posljednjem iskoraku iz vremena u vječnost.

U talijanskim novinama LUCE DI MARIA, u broju za studeni 2018., objavljen je ovaj lijepi razgovor novinarke Simone Amabene sa fra Marinkom Šakotom o njegovim uspomenama na fra Slavka Barbarića. Uz dozvolu autorice, prijevod članka vam donosimo u cijelosti:

U Župi Čerin pokrenut je niz novih susreta koji će se odvijati pod zajedničkim imenom „Magnificat“. Riječ Magnificat u hrvatskom prijevodu znači „Veliča“ i prva je riječ iz Marijina hvalospjeva „Veliča duša moja Gospodina!“ A to je zato što će se spomenuti susreti sastojati od molitve, pjesme i svjedočanstva.

Na samom kraju 19. Didakovih dana, u subotu 29. listopada u Dvorani franjevačkog samostana u Mostaru, biti će upriličeno predstavljanje nove knjige „Moguće? Danas?“ autora fra Marinka Šakote, idejnoga začetnika i pokretača ove Međunarodno kulturne manifestacije.

Danas, u utorak 12. srpnja 2022. fra Marinko Šakota, dosadašnji međugorski župnik, slavi svoj 54. rođendan. Podsjetimo se kako je rođen u Čitluku 12. srpnja 1968. Osnovnu školu pohađao u Čitluku kao i prvi razred Srednje škole.

Koordinator svih ovogodišnjih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju, fra Marinko Šakota, na međugorskom radiju najavio je i neke novosti u vezi nadolazećeg znakovitog 33. Festivala mladih „Mladifesta“ u Međugorju.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota sinoć je u dvorani Ivana Pavla II. (Žuta dvorana) predstavio svoje tri nove knjige: „U školi Kraljice mira“, „Rad na srcu“ i „Gospa nas uči moliti“ koje bi mogle nositi zajednički naziv „Kako živjeti u Gospinoj školi”. 

U ponedjeljak 30. svibnja 2022. u 19 i 30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla ll. (žuta dvorana) međugorski župnik fra Marinko Šakota imat će predstavljanje svoje tri nove knjige pod zajedničkim nazivom "Kako živjeti u Gospinoj školi".

Dragi župljani župe Međugorje,
dragi hodočasnici,
dragi prijatelji na cijelom svijetu,

Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je Božić i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Ovogodišnji 32. Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza ppod geslom „Koje dobro moram činiti?“ (Mt 19, 16)

Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je Božić i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Danas je rođendan međugorskom župniku fra Marinku Šakoti. Rođen je u Čitluku 12. srpnja 1968. pa stoga danas puni 52. godine. Molimo posebno danas Gospodina da na njega izlije obilje blagoslova te plodova Duha Svetoga po zagovoru Kraljice Mira kako na njegov život, njegov svećenički poziv i njegovu službu župnika župe sv. Jakova U Međugorju.

U povodu 39. Obljetnice Gospinih ukazanja, međugorski župnik fra Marinko Šakota u razgovoru za Večernji list BiH iznio je i neke novosti koje se tiču ovogodišnjeg molitvenog programa župe kojeg je pandemija koronavirusa skoro u potpunosti promijenila, te neke druge novosti. Stoga vam ih donosimo u nastavku članka:

U ovom trenutku je preuranjeno govoriti o tome što će biti s Mladifestom, rekao je fra Marinko Šakota za Laudato TV.

Stranica 1 od 4