Jutarnja molitva (I.)

Ako želiš živjeti život s Kristom i biti u njegovoj milo­sti neka tvoj svaki dan započne s molitvom.

Dogodi li ti se pak da nemaš baš uvijek toliko vremena koliko bi želio provesti u molitvi, taj dan se barem kratko, ali skrušeno i ponizno, obrati Bogu.

Vjeru našu, molimo te, Bože, milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša misao i želja, molitva i radnja s tobom započne i da se dovrši na čast Blažene Djevice Marije, svih tvojih svetih i na slavu Presvetoga Trojstva: Oca i Sina i Duha Sveto­ga. Amen.

Oče moj, dolazim u tvoju prisutnost na samom početku ovoga dana. Dolazim naći mudrost da ne pravim nerazborite greške, tako da znam kada tre­ba govoriti, a kada ostati u šutnji, kada djelovati, a kada ne. Dolazim naći mir, tako da me danas ni­šta ne zabrine i ne smete. Dolazim naći hrabrost da budem strpljiv, da ne izgubim nadu, da prihva­tim razočaranje, znajući da ćeš ti sve okrenuti na moje dobro. Dolazim naći ljubav, tako da me ništa ne učini ogorčenim, tvrdim i neljubaznim. Dođoh početi ovaj dan s tobom i želim ga nastaviti s to­bom, tako da to bude dan bez ikakve uznemire­nosti. Oče, ti si moja providnost, znam da ćeš ti providjeti sve moje potrebe. Oče, ti si moj zaštit­nik, sačuvaj me ovog dana od svih mračnih sila, prekrij me predragocjenom Krvlju tvoga sina Isusa i okruži me svojim anđelima. Ovo te molim u Isu­sovo Ime. Amen.

Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo, da se nikada nije čulo da si ikoga zapustila tko se tebi u zaštitu utekao, tvoju pomoć zatražio i tvoj zagovor zaprosio. Ovim pouzdanjem ohrabren, utječem se i ja tebi, Djevice djevica, k tebi, Majko, dolazim, pred tobom stojim ja grešnik i uzdišem. Nemoj, Majko Božje Riječi, prezreti riječi mojih, nego ih milostivo poslušaj i usliši. Zdravo, Kraljice…